Olyckan och kärlekssagan – så gick det sen för Gladiatorerna

Magdalena ”Athena” Kowalczyk i Gladiatorerna/ Magdalena Kowalczyk i Lyxfällan.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:36

Efter reklamen: Så gick det sen för skådespelarna i Rederiet

(1:36)

Gladiatorerna sändes i hela elva säsonger och under programmets gång fick vi tittare lära känna både utmanare och gladiatorer. Efter programmets slut har gladiatorernas liv tagit olika vägar. MåBra ger dig koll på hur det gick sen för gladiatorerna.

Mikael ”Prime” Hollsten

Mikael idag/ i Gladiatorerna.
Foto: TT

Mikael “Prime” Hollsten var med i Gladiatorerna säsongerna 2012 till 2015. Efter programmets slut har han gjort sig känd som fitnessprofil och personlig tränare. Han har bland annat varit tränare i TV4:s program “Biggest Loser” under åtta säsonger. Han har dock nyligen meddelat att han kommer att sluta som tränare för programmet.

Förutom sin medverkan i viktminskningsprogrammet har han tränat privatpersoner samt kändisar som Gry Forssell, Filip Hammar och Danny Saucedo. Han har också nästan 70 tusen följare på Instagram och inspirerar dagligen sina följare till en hälsosammare livsstil.

Linda ”Indra” Ekwall och Kim ”Zeke” Justin

Zeke och Indra.
Foto: Cornelia Nordström/ TT

Gladiatorerna Indra och Zeke, eller Linda Ekwall och Kim Justin som deras riktiga namn var, var med i programmet 1999 till 2002 respektive 2000 till 2002. De två gladiatorerna fann kärleken i varandra och blev ett par, Kim friade till och med till Linda. Men 2002, två dagar efter förlovningen, hände något tragiskt – paret omkom i en bilolycka. Linda och Kim frontalkrockade med en annan bil efter att ha kommit över på fel sida av vägen, förmodligen på grund av svåra väderförhållanden.

Parets begravning ägde rum i Falköping, staden Linda kom ifrån. 250 personer hade samlats för att ta farväl av dem, däribland flera av deras Gladiator-kollegor. Både Linda och Kim blev bara 28 år gamla.

Isabella ”Elektra” de Salareff

Elektra i bikini.
Foto: TT

Göteborskan Isabella “Elektra” de Salareff var med i programmet från starten och var med under fem säsonger. Efter sin medverkan har hon även tävlat i Fångarna på fortet, bland annat tillsammans med sina före detta kollegor Hero, Izor och Amber.

Förutom sin tv-medverkan är hon utbildad tandsköterska, har jobbat som servitris och föreläst om kost och träning. Isabella är idag 58 år och jobbar sedan flera år tillbaka som säljare på en klädkedja.

Aristides ”Phoenix” Denis-Sanchez

Aristides med bar överkropp.
Foto: Gustav Hugosson/Aftonbladet/TT

Den dansande gladiatorn Phoenix var med i programmet första gången säsong tre och därefter var ha med i majoriteten av alla säsonger. Aristides Denis-Sanchez kom från Kuba till Sverige i slutet av 90-talet och har en idrottsbakgrund från kubanska handbollslandslaget.

Även i Sverige fortsatte han med handbollen och har bland annat spelat i AIK. Efter sin medverkan i Gladiatorerna medverkade Aristides 2014 i TV4:s populära program Let´s Dance tillsammans med danspartnern Veera Kinnunen. De slutade på en tionde plats.

Magdalena ”Athena” Kowalczyk

Gladiatorn Magdalena ”Athena” Kowalczyk klev in i Gladiatorerna säsong sex och medverkade sedan i sex säsonger. Hon hade då en bakgrund som kampsportare och hade vunnit VM-guld i thaiboxning 2007.

Förutom att vara i mästare i kampsport har Magdalena utbildat sig till civilekonom på Handelshögskolan i Stockholm. Ur det yrket föddes ännu en tv-karriär då hon sedan 2018, tillsammans med andra experter, leder TV3:s program Lyxfällan där hon hjälper de medverkande att få ordning på sin ekonomi.

Peter ”Attila” ”Pansar” Blaha

Peter Blaha är en av två personer som har varit mer än en gladiator – både gladiatorn Attila och gladiatorn Pansar. Peter har en idrottsbakgrund och har bland annat tävlat i alpin skidåkning i 15 år samt spelat flera landskamper med svenska rugbylandslaget. Peter besitter även andra talanger – han är nämligen utbildad civilingenjör inom datateknik med inriktning mot affärsutveckling och medieteknik vid KTH i Stockholm.

Idag driver Peter Crossfit Highway i Linköping och är VD på We träning och hälsa. Han bor tillsammans med sin fru och sina två barn.

Johan ”Plexus” Oldenmark

Johan “Plexus” Oldenmark var med i Gladiatorerna från 2000 och var därefter med i sex säsonger, han gjorde också en snabb comeback 2015. Många var imponerade av Plexus superkropp, en kropp han hade fått genom många år tävlande i bodybuilding.

Efter programmet har Johan jobbat som konferencier, festfixare och föreläst om träning och hälsa. Han jobbar även som personlig tränare och kan bokas som “Starke Adolf” till barnkalas.

Christy “Bullet” Bacon

Bullet tittar bort från kameran.
Foto: TT

Gladiatorn gjorde debut i programmet i säsong sex och var därefter med under sex säsonger och var helt klart en av de mest fruktade kvinnliga gladiatorerna. Christy kom till Sverige först 2002 från sitt hemland USA och kom hit på grund av sin karriär som basketspelare.

Gladiatorerna förde inte bara med sig tv-tid för Christy, via programmet hittade hon också sin stora kärlek Sandra Nordin. Sandra var en av utmanarna och de två fann varandra efter programmet då Sandra gick igenom en tuff operation av sitt knä och Christy fanns där som stöd.

Idag jobbar Christy som personlig tränare och kostrådgivare. Hon är, så vitt vi vet, fortfarande ihop med Sandra.

Källa: Aftonbladet, Expressen och Expressen

Redaktionens tips

Kändisarna som startade sina karriärer i dokusåpor – minns du dem?

Så gick det sen för skådespelarna i tv-serien Skärgårdsdoktorn

Snoppmassage och fylla – här är händelserna i Robinson vi aldrig glömmer

Dela på: