Nygifta Kenza drabbad av nedstämdhet efter bröllopet

Sista lördagen i juli sa Kenza Zouiten, 26, och Aleks Subosic, 32, ja till varandra under en storslagen ceremoni på Rånäs slott, utanför Stockholm. Men så snart bröllopshelgen var över hade lyckokänslorna förbytts mot vemod, vilket gjorde att makarnas bröllopsresa – en roadtip genom Spanien, Frankrike och Italien – blev uppskjuten. Om det berättar hon på sin blogg.

– Planen var egentligen att ge oss iväg igår, men efter bröllopshelgen kände vi oss båda så himla…ledsna. Jag visste att det skulle kännas lite tråkigt när något så stort man planerat så länge var över, men jag hade inte räknat med att det skulle kännas så tomt, skrev hon på bloggen den 2 augusti och berättar att de inte alls var sugna på att åka iväg.

– Vi ville leva kvar i helgen. Vi saknade våra vänner och ville bara vara med dem.

Istället för att packa bilen och ge sig ute på de europeiska vägarna bjöd Kenza och Aleks istället hem vännerna på pizzahäng.

Att drabbas av tomhet och sorg efter sitt bröllop är inte ovanligt. Fenomenet kallas postwedding blues – eller bara kort och gott, weddingblues – och är en reaktion som kan drabba nygifta – oftast bruden – efter ett bröllop.

Läs mer: Så hanterar du weddingblues – nedstämdhet efter bröllopet

Ett sätt att hantera weddingblues kan vara att ändra fokus och hitta nya händelser att se fram emot, som exempelvis en bröllopsresa. Och det var just det som Kenza och Aleks gjorde och i onsdags inledde de smekmånaden.

– I morse när vi vaknade var vi mer än redo för att åka iväg på vår resa! Men vi kom iväg lite senare än tänkt, jag hade så mycket grejer att packa in i bilden. Planen var att komma ner till Belgien ikväll, men vi får se, skriver hon.

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Utvald läsning