Nu kan du ta ut föräldraledighet – för ditt nya husdjur!

Nu kan du får några dagars ledighet när du får en ny, lurvig familjemedlem.
TV: Här är de 7 mest populära hundarna – är din ras med?
1:19

Efter reklamen: TV: Här är de 7 mest populära hundarna – är din ras med?

(1:19)

Slå på ljud

Enligt svensk lag har man som förälder har man rätt till föräldraledighet. Många djurägare anser att det borde finnas något liknande även för dem. Nu har det svenska företaget Arken Zoo tagit steget och infört ”Tasstid” – tre dagars betald ledighet till de anställda som ska få tillökning, i form av en hund eller katt, i familjen.

Läs också: Här är företagen som låter dig gå på ”valpledighet”

– Djur kommer alltid först i allt vi gör, och det är därför Tasstid är ett naturligt steg i utvecklingen av vår företagskultur. Att skaffa valp eller kattunge är ett viktigt beslut och förändrar vardagen väsentligt. Vi vill stödja våra anställda under sina första dagar med sin nya familjemedlem, säger Nanna Martin-Löf, HR Direktör på Arken Zoo.

Första dagarna – en viktig fas

När den nya familjemedlemmen kommer till sitt nya hem har både djur och ägare nya rutiner att vänja sig vid. De första dagarna är en viktig fas i valpens tillväxt och utveckling av flera anledningar. Att lära känna varandra och ge djuret tid att bli bekväm i sitt nya hem kräver att ni spenderar tid tillsammans. Tasstid införs under sommaren 2018 och policyn gäller även omplacering av en hund eller katt, det vill säga om en anställd tar hem en vuxen katt eller hund från exempelvis ett katt- eller hundhem.

Läs också: 5 fantastiska hälsofördelar med att ha husdjur

Förhoppningsvis hakar fler företag på och låter ägare få tid ihop med deras håriga familjemedlemmar. Bild: IBL   Läs också:

Ditt husdjur kan kopplas till bättre hälsa

Studie: Därför är det bra att växa upp med husdjur

Pratar du med ditt husdjur? Då är du intelligent

Utvald läsning