Monas egna ord om bråket med Claus i Biggest loser

Allt du vill veta om tränaren Pischa Strindstedt i Biggest loser
Slå på ljud

I kvällens avsnitt av Biggest loser blir det bråk mellan två deltagare. Claus Nielsen har nämligen under programmets gång lagt nedvärderande kommentarer till både Mona Eriksson och Anderas Andersson, och det är efter att han har kommenterat Monas klädsel och kropp som hon väljer att konfrontera honom inför hela gruppen.

– Claus, jag har fått en hel del kommenterar från dig. Vid ett tillfälle så hade jag ett linne på mig och du frågade mig "vad heter de där hundvalparna?". Hur känner du kring det?, frågar hon honom varpå han svarar:

– Jag förstår, men jag förstår inte varför du hade ett sånt linne på det sättet. Men jag menar det bara som ett skoj, jag menade det inte som något sexistiskt.

Mona Erikssons egna ord om bråket i Biggest loser

När Hänt når Mona berättar hon att hon varit orolig inför att det här avsnitt ska sändas, men att hon nu när hon sett det känner sig glad att hon gjorde som hon gjorde.

– Nu när jag har sett det så känns det skönt att jag och Andreas vågade säga någonting, för tidigare i mitt liv har jag bara gått tyst och inte sagt så mycket, säger hon.

Hon berättar att anledningen till att hon tillslut sa ifrån var för att hon dels blev less men också ville jobba på att stå upp för sig själv.

– Hela anledningen till att jag åkte dit var för att jag ville ändra mitt liv och jobba på att bygga upp mig själv, och då insåg jag att en del av att bygga upp mig själv är ju att inte låta andra trycka ner en. Inte kommentera mig eller min kropp. Kände bara att enough is enough, säger hon.

På frågan hur hon upplevde att hans beteende ändrade sig efter konfrontationen berättar hon:

– Det ändrades egentligen bara på det sättet att han höll sig borta från mig. Vi pratade inte riktigt med varandra. Men mer än så kan inte jag egentligen uttala mig om hur hans beteende har ändrats. Han slutade kommentera mig för att jag sa ifrån, sen om han lärde sig något utav det vet jag inte.

Hon fortsätter.

– Han verkade ju bara tycka att det inte var en stor grej utan att det bara var ett skämt. Men vem är han att diktera över mina känslor och hur jag uppfattar kommentarer? Och hur kan mina kläder ens vara relevanta i någon diskussion?

Besvikelsen över att inte få stöd från de andra deltagarna

Men Claus kommenterar är inte det enda som har sårat Mona. Efter konfrontationen berättar hon att hon fick stöd från några få ur gruppen, men att restens stöd var näst in till obefintligt.

– Det var väl det som egentligen var lite tragiskt, att jag inte hade så mycket stöd från de andra deltagarna. Jag fick kommenterar om att jag inte borde ha tagit det framför kameran och så var det en kille som sa att han behövde hålla sig borta från mig för att jag inte skulle göra samma sak mot honom. Så det var extremt påfrestande för mig, säger hon innan hon fortsätter:

– Det tog ett tag innan folk pratade med mig igen. Det var snarare som att de blev närmre Claus.

Idag har Mona och Claus ingen relation till varandra.

Foto: Sophie Odelberg /TV4/C More

Läs mer:

Mathilda fick ny njure: ”Jag är rädd att den inte orkar”

Andreas i Biggest Loser: "Övervikten har gjort mig ensam"

Anna Brolin om stressen: "Jag släcker bränder varje dag"

Utvald läsning