Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Mikaela Laurén om namnvalet till nyfödda dottern – det heter hon

22 jul, 2021 
Mikaela Laurén och nyfödda dottern.
Instagram/TT
I slutet av juni blev boxaren Mikaela Laurén och maken Peder Södersteen föräldrar till en liten dotter.
Nu berättar den nyblivna mamman om namnvalet.
Annons
4 svenska kändisbråk vi minnsBrand logo
4 svenska kändisbråk vi minns

Den 29 juni kom den glada nyheten att Mikaela Laurén fött en dotter. Det är hennes och maken Peder Södersteens första barn tillsammans.

”Efter 34 timmars slit med värkar och förlossning är hon nu äntligen här. Det var det tuffaste och jobbigaste jag gjort, men så värt det och vi är stormförälskade”, skrev hon på Instagram då.

Det heter Mikaela Lauréns dotter

Nu har delat med sig av ett nytt inlägg där hon berättar mer om dottern som fått namnet Nikita Leja Novalie.

”Den 29:e Juni 2021 klockan 11.28 kom denna efterlängtade tjej äntligen till oss. Hon tog oss med storm och vi blev direkt blixtförälskade i vår lilla fighter, som fick kämpa precis lika mycket som jag under den långa förlossningen. Hon var 52 cm lång, vägde 3.6 kilo och var helt perfekt, vår lilla prinsessa och skatt”, skriver Mikael Lauren.

Annons

Hon fortsätter att berätta om namnvalet till den lilla flickan.

”Nikita är ett ryskt namn och eftersom vi har gjort IVF i Ryssland och lyckats få världens finaste dotter tack vare Olga kliniken i Sankt Petersburg så vill vi ge vår älskade prinsessa ett coolt, fint och annorlunda namn med ryskt ursprung. Vi tycker även det passar en tjej med skinn på näsan, vilket vi vet att hon kommer ha, vår tuffa lilla fina fighter”.

Mikaela Laurén om namnets betydelse

Leja, förklarar Mikaela Laurén, är det feminina formen av Leon och betyder Lejon.

”Man kan också uttala det som Leia, vilket kommer från Leah och betyder ‘härskarinna’ på hebreiska och ‘delicate’ på arabiska. Leia betyder ‘Blomma från ovan’ på Hawaiianska. En känd Leia är prinsessan i Star Wars-filmerna”.

På tal om Stjärnornas krig är just stjärna en del av det tredje namnet.

”Nova betyder ‘ny’ på latin. En nova kallas även en stjärna som under en period ökar sin ljusstyrka kraftigt. Därför kan man säga att namnet Nova betyder ny stjärna. Namnet Li är kinesiskt och betyder ‘den vackra’ i feminin form. Novali/Novalie kan därmed tolkas som ‘den nya vackra’ samt ‘En Ny Stjärna’, skriver Mikaela Laurén.

Ett väldigt genomtänkt namn, med andra ord!

Foto: Instagram/TT

Annons