Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Mikael Wiehe om oron inför att gå i pension: ”Panik”

03 aug, 2022 
AvMichaela Mastad
Mikael Wiehe
Just nu är artisten Mikael Wiehe ute på sin sista turné innan pensionen. När han gästade Allsång på Skansen berättade han om känslorna inför avskedet.
– Panik, vad ska jag göra med mitt liv?, sa han i programmet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
10 ögonblick vi minns från Allsång på SkansenBrand logo
10 ögonblick vi minns från Allsång på Skansen

Musikern Mikael Wiehe befinner sig just nu ute på sin sista turné efter en lång och storslagen karriär som sträcker sig tillbaka till 60-talet.

Karriären har innehållit åtskilliga milstolpar med låtar som Flickan och kråkan samt flera låtar med Björn Afzelius bland annat Mitt hjärtas fågel. Men det slutar inte där för artistduon, Wiehe och Afzelius spelade tidigare ihop i proggbandet Hoola Bandoola Band som ligger bakom låtar som Vem kan man lita på och Den jag kunde va.

Mikael Wiehe
Mikael Wiehe under sitt sista framträdande på Allsång på Skansen.

Mikael Wiehe bekräftar pensionen

Men förra året kom Mikael Wiehe med dystra besked – att han skulle avsluta sin storslagna musikkarriär. Nyligen gjorde musikern sitt sista framträdande i Allsång på Skansen och han fick då frågan från programledaren Sanna Nielsen varför han har valt ta farväl av karriären.

Annons

– Jag har bestämt mig för att det är bättre att sluta en månad för tidigt än en månad för sent. Ett år för tidigt än ett år för sent, kanske ett decennium för tidigt, det vet man inte riktigt, sa han i direktsändningen.

”Vad ska jag göra med mitt liv”

Musikern fortsatte att berätta om känslorna kring beslutet att avsluta sin karriär.

– Det vågar jag inte känna efter, svarade han först och fortsatte sedan.

– Panik, vad ska jag göra med mitt liv? Jag har ju sjungit och spelat och i 60 år plötsligt ska jag göra varken det ena eller det andra, vi får se, sa han vilket möttes av jubel och applåder från publiken.

Foto: TT

Annons