Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Mikael ”Soldoktorn” Sandström om veckorna på öde ön: Total misär

06 sep, 2021 
Mikael i blå kavaj/ Mikael från inspelningen av The Island.
Mikael “Soldoktorn” Sandström har spenderat två veckor på en öde ö när han medverkat i överlevnadsprogrammet The Island. Nu berättar han om inspelningen och också om hur det var att återförenas med sin kära Lotta Engberg.
Annons
TV: Doktor Mikael Sandström – här är allt du vill vetaBrand logo
TV: Doktor Mikael Sandström – här är allt du vill veta

Det är tillsammans med medieprofilen Magdalena Graaf, hollywoodfrun Maria Montazami, artisten Lisa Ajax, skidåkaren Thomas Wassberg, komikern Klas Eriksson och kockarna Alexandra Zazzi och Danyel Couet som Mikael Sandström har varit och spelat in det nya överlevnadsprogrammet.

Programmet är inspirerat av prisade The Island with Bear Grylls och går ut på att deltagarna ska överleva utan mat, vatten och förnödenheter. Även kamerateamet ska leva under dessa förhållanden, så hela produktionen är en del av experimentet.

"Väldigt påfrestande yttre förutsättningar"

Soldoktorn är tillsammans med de andra deltagarna hemma från inspelningen och för Expressen berättar han om produktionen.
– Det har varit allmänt total misär. Det har varit väldigt tuffa förhållanden får man säga. Det är regnsäsong och det är insektssäsong, och jag vet inte vad det har varit för säsong. Det har varit väldigt påfrestande yttre förutsättningar, säger han.

Annons

Mikael säger att medverkan var ”snäppet värre” än vad han väntat sig och berättar att deltagarna verkligen inte fick någon hjälp.
– Vi hade ingenting. Vi var tvungna att ordna med allting, inklusive vatten, säger han.

Det är inte första gången som Mikael medverkar i ett överlevnadsprogram, 2003 var han nämligen med i Robinson och kom på en femte plats. När han jämför programmen så menar han att The Island var mycket värre.
– Det var en västanfläkt att vara med i Robinson jämfört med det här. Trots matbristen var det klimatet med oförutsedda monsunregn och insekter precis överallt som var det värsta, säger Mikael.

Om återföreningen med Lotta

Det första Mikael gjorde när han kom hem var att duscha, äta ris med kokta grönsaker (för att värma upp magen efter fastan) och att umgås med sambon Lotta Engberg.
– Det var lika roligt som vanligt. Det är klart att jag har saknat henne, men jag visste ju förutsättningarna tidsmässigt. Men det var riktigt skönt, säger Mikael om återföreningen.

The Island kommer att sändas på discovery+ och Kanal 5, när är ännu inte känt.

TV: Så träffades Dr Mikael och Lotta EngbergBrand logo
TV: Så träffades Dr Mikael och Lotta Engberg
Annons