Michael Mosleys barn har insjuknat i covid-19

30 mar, 2020 
Michael Mosley familj har corona.
Smittad med coronaviruset i Australien
Annons

Den brittiska hälsogurun Michael Mosley, 62, skriver i en krönika i Mail on Sunday att hans familj har drabbats av coronaviruset. Två av hans tre söner har troligtvis insjuknat i covid-19, varav den ena bor hos Michael och hand fru Clare Bailey:

”Den här veckan blev min rädsla verklighet: viruset har, tror vi, drabbat min familj,” skriver han i tidningen.

Det är sönerna Jack, 27 och Dan, 25 – hälsojournalisten och 5:2-grundarens yngsta söner – som tros ha drabbats. Ingen av dem har ännu testats, men Dan som till vardags bor och studerar i Melbourne, Australien, har rumskompisar som konstaterats vara smittade. Han är just nu på besök hos föräldrarna och får nu sitta i karantän tillsammans med dem.

”I tisdags, tre dagar efter att han lämnat Melbourne, började Dan visa symptom – han hade ont i kroppen och kände sig frusen och trött, han såg svettig, rödflammig med röda ögon och hade en mild hosta,” skriver Michael Mosley i Mail on Sunday.

Annons

Den andre sonen, Jack, jobbar som AT-läkare i Manchester och har visat symtom som feber, huvudvärk och hosta. Innan symtomen bröt ut skulle han just börja jobba på en intensivvårdsavdelning.

Nu är både Michael och Clare, 59, oroliga för sin egen hälsa. Men de har, trots sonen Dans insjuknande i tisdags (24 mars), ännu inte själva känt av några symtom.

Det kan bero på tur, menar han, men de har även lagt extra fokus på hygienen hemma. Samtidigt håller han och frun igång för att hålla sig starka och friska, genom bland annat meditation, styrketräning och motionscykel.

Ett större problem har istället varit matfrågan. Paret hann inte handla mat innan sonen började insjukna, och alla hemleveranser har varit fullbokade. Istället har de fått använda sig att befintliga torrvaror och konserver. Recepten delar de sedan med sig av på Clares Instagram-konto!

”Det är en myt att du måste äta färsk mat för att vara hälsosam. Många torrvaror, konserver och frusna ingredienser är precis lika nyttiga”, skriver Michael Mosley.

Annons

Foto: TT

Läs mer:

Coronaviruset: Kan antibiotikaresistens ligga bakom dödsfall?

Tidiga tecken på corona – nya symtom har upptäckts

Kan coronaviruset smitta via mat?

WHO utlyser globalt nödläge med anledning av Coronaviruset

Varför är corona farligare för män än kvinnor, vad är statusen på smittspridningen just nu, och vad är det för skillnad mellan en vanlig influensa och på covid-19? Här har vi samlat alla våra artiklar om coronaviruset.

Läs allt om coronaviruset här

 

Annons