Mia Skäringer och sonen Alfreds hemska olycka – kunde ha dött

Mia skäringer nära att ta livet av både sig och sin son.

I sin nya podcast Skäringer & Nessvold berättar Mia Skäringer, 45, nu om en hemsk olycka som involverade henne själv, sin son Alfred Skäringer, 22, och en skoter som numera är demolerad så pass att den bara är en hög med plast.

TV: 5 saker om Mia Skäringer Lázár du kanske inte visste
1:56

Efter reklamen: TV: 5 saker om Mia Skäringer Lázár du kanske inte visste

(1:56)

Mia Skäringer trodde hon och sonen skulle dö

Under en tripp i fjällen tänkte komikern att det skulle vara trevligt med en skoterfärd bland backarna. Bak på skotern satt sonen, och inte visste de att de snart skulle kollidera i hög fart rakt in i ett träd.

– Alfred skriker så mycket och jag tänker ”Nu dör vi!”.

– Jag flyger av och hamnar rakt ned med huvudet i snön, bara stjärten sticker upp, säger hon i podcasten Skäringer & Nessvold samtidigt som hon förklarar att de tack och lov klarade sig utan värre skador.

Detsamma går dock inte att säga om fordonet, som numera är en hög skrot.

– Skotern är tändstickor, alltså helt smulad. Lösa delar av skoter inkrockad i ett träd. Vi har alltså flugit av i farten, fortsätter Mia Skäringer samtidigt som hon tackar gudarna för att det trots allt gick bra.

– Jag hade kunnat ha ihjäl både mig själv och min son på grund av att jag får ett fartsug.

mia skäringer

Mia Skäringer berättar att hon tappade kontrollen över fordonet som körde rakt in i trädet.

Nya regler i familjen Skäringer efter olyckan

Olyckan med sonen Alfred har nu gett upphov till lite nya regler hemma hos Göteborgs-familjen bestående av Mia själv, maken Gabriel Lázár, 38, sonen Alfred, 22, dottern Heli, 19, och lilla Leelo Skäringer, 9. Från och med nu får Gabriel sätta ner foten när Mia är på väg att gå för långt.

– Nu har vi den överenskommelsen, jag och Gabbe, att han måste stoppa mig när något kan gå överstyr, då måste jag hejda mig.

Mia Skäringers dotter Heli har vuxit upp – här är hon idag

Mia Skäringer med barnen Heli och Alfred och svärföräldrarna Bosse och Anette på premiären av Mammas pojkar på Rigoletto i Stockholm, 2012.

Foto: TT/Instagram