Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Meghan Markles krav på Instagram: En ”ogillar”-knapp

11 nov, 2021 
meghan markle
tt
Meghan Markle vill mota bort hatet i sociala medier genom att införa en ny funktion. Instagram-kommentarer och inlägg ska gå att ”ogilla”, menar hon.
Annons
TV: 5 saker om Meghan Markle som du kanske inte vissteBrand logo
TV: 5 saker om Meghan Markle som du kanske inte visste

Skådespelaren och tvåbarnsmamman Meghan Markle, 40, har fått utstå många påhopp sedan hon via prins Harry, 37, gifte in sig i det brittiska kungahuset 2018. Till följd av det valde paret för snart två år sedan att lämna hovlivet bakom sig och slå sig till ro på andra sidan Atlanten.

Idag har prinsparet saftiga kontrakt med streamingjättarna Netflix och Spotify för vilka de producerar podcasts och tv-program. De talar öppet om psykisk hälsa i hopp om att skapa ett bättre uppväxtklimat för kommande generationer. På det temat föreslår Meghan nu en ny funktion i sociala medier – möjligheten att ”ogilla” inlägg och kommentarer.

Konstaterar: Därför skriver människor elaka kommentarer

Det är främst på Instagram som Meghan menar att möjligheten att ”ogilla” saknas. När någon har lämnat en kommentar i ditt kommentarsfält kan du trycka på ett litet hjärta bredvid orden för att visa din uppskattning. På samma vis kan du trycka på hjärtat vid kommentarer i andra användares inlägg. Det här göder ett hat, menar Meghan, eftersom människor som inte vill trycka på hjärtat väljer att skriva elaka kommentarer.

Annons

– Någonting som ur min synvinkel tycks så enkelt att lösa, säger Meghan under ett samtal på The New York Times mässa Dealbook.

Hon fortsätter sitt resonemang:

– Om du kollar på Instagram till exempel, där finns en ”gillar”-knapp vid kommentarerna. Så om du ogillar någonting måste du lämna riktigt giftiga kommentarer. Om det fanns en ”ogillar”-knapp, tror ni inte att det skulle påverka jättemycket vilka kommentarer som lämnades? Eftersom du då skulle kunna välja att endast ”gilla” eller ”ogilla” istället.

Meghan Markle varnar för skvallerpress

prins harry och meghan markle
Både prins Harry och Meghan Markle befinner sig i New York. Under sitt besök har de hunnit med att ge varsina intervjuer på mässor samt gå tillsammans på galan Salute to Freedom vid Intrepid Sea, Air & Space Museum.

Vidare gick Meghan in på hur hon önskar att skvallerpressen, likt den hon själv varit sprängstoff för i åratal, en dag ska få en varningsstämpel på sig.

– Först och främst uppmanar jag dig att inte läsa skvallertidningar. För jag tror inte att det är hälsosamt för någon, menade hon.

Annons

– Förhoppningsvis kommer dessa en dag att förses med samma typ av varningstexter som ciggpaket. Alltså, ”Det här är skadligt för din hälsa”.

Prins Harry om hatet online mot hustrun

prins harry vid sitt panelsamtal
Prins Harry deltog över länk i ett panelsamtal på mässan Re:Wired.

Både Meghan och Harry var i dagarna i New York för att delta i evenemang. Medan Meghan talade på ovan nämnda mässa satt Harry i en digital diskussionspanel på Wired Magazines mässa Re:Wired. Han tog upp talande exempel på hur utsatt Meghan är online.

– Över 70 procent av hatet mot min fru på Twitter kan spåras till färre än 50 konton, sa han och hänvisade till en oberoende rapport.

Harry tog även upp hur parets utträde ur det brittiska kungahuset har liknats vid Brexit, fast på ett kvinnofientligt vis.

– Termen Mexit är en kvinnofientlig term som skapades av ett troll, förstärktes av världens reportrar, och växte och växte och växte till den anammades av vanlig media. Men det började med ett troll, förklarade han.

Källa: People

Foto: TT

Se också: Meghan Markle - 10 gravid-looks att inspireras avBrand logo
Se också: Meghan Markle - 10 gravid-looks att inspireras av
Annons