Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Meghan Markles tuffa tid: "Ville inte leva – men fick inte söka hjälp"

08 mar, 2021 
https://image.mabra.com/image-5469255?imageId=5469255&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Sebastian Mattsson
meghan markle självmordstankar
I en explosiv tv-intervju med Oprah öppnar Meghan Markle upp sig kring självmordstankarna – och varför hon inte fick professionell hjälp.
Annons
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervjuBrand logo
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju

Meghan Markle och prins Harry fick en hel värld att titta när de slog sig ner mittemot tv-ikonen Oprah Winfrey i natt, svensk tid. Intervjun sändes i den amerikanska kanalen CBS och utgjorde en rejäl uppgörelse med den brittiska kungafamiljen.

Meghan Markle hade självmordstankar

Prins Harry och Meghan Markle i Oprah
Prins Harry och Meghan Markle var brutalt ärliga i sin intervju med Oprah.

Meghan Markle avslöjade bland annat att hon har haft självmordstankar – och att hon inte kände sig stöttad av kungafamiljen.

– Jag ville inte leva helt enkelt. Och det var en väldigt tydlig och verklig och skrämmande ständig tanke. Och jag minns hur Harry bara höll om mig. Jag sa att jag behövde åka någonstans för att få hjälp. Jag sa: 'Jag har aldrig känt så här tidigare och jag måste söka hjälp'. Och jag fick höra att jag inte kunde det, det vore inte bra för kungafamiljen, säger Meghan.

Annons

– När vi var gifta och allt blev tufft så insåg jag att jag inte skulle bli skyddad, men att de var villiga att ljuga för att skydda andra medlemmar i familjen, och de var inte villiga att säga sanningen för att skydda mig och min make.

Skämdes över tankarna

Meghan uppgav att hon varit rädd att hon skulle ta skada sig själv eller ta livet av sig, eftersom hon kände det som att "det skulle lösa allting för alla".

– Jag skämdes över att säga det då och skämdes över att behöva berätta det för Harry. Men jag visste att om jag inte sa det – då skulle jag göra det, berättar hon för Oprah.

Vågade inte vara ensam

Meghan Markle berättade också om ett tillfälle när paret skulle se en föreställning på Royal Albert Hall i januari 2019, under tiden då hon mådde som sämst och dessutom var gravid med parets första barn, Archie.

– Jag minns att han sa, "Jag tror inte att du kan gå", och jag sa, "jag kan inte lämnas ensam", säger Meghan.

Annons

Det slutade med att paret gick på teaterföreställningen tillsammans, hand i hand. På bilderna från kvällen ler paret glatt, men varje gång teatern dämpade belysningen satt Meghan Markle och grät i publiken, berättar hon nu.

– Det är viktigt för folk att komma ihåg att man inte har någon aning om vad som sker bakom stängda dörrar. Ingen aning. Även de som ler och skiner som mest. Man måste visa medkänsla för vad som faktiskt kanske pågår, säger Meghan till Oprah.

meghan markle albert hall 2019
Meghan Markle log på bilderna från teaterkvällen på Albert Hall, men grät när mörkret sänkte sig under föreställningen.

Börjat ett nytt liv i USA

I dag har Meghan Markle och prins Harry brutit sig loss från kungafamiljen och flyttat till Montecito i Kalifornien. De väntar sitt andra barn – en liten flicka som ska födas i sommar – och mår enligt Meghan strålande.

– Vi har inte bara överlevt, vi mår jättebra, säger hon.

Sök hjälp om du mår dåligt

Om du eller någon i din närhet mår dåligt eller går i tankar kring självmord kan du kontakta dessa hjälplinjer.

  • Mind (självmordslinje) 90101
  • Bris 116 111
  • Tjejzonen.se
  • Ätstörningslinjen 020 20 8018
  • Spes 020 18 18 00
  • Kvinnofridslsinjen 020 50 50 50
  • Jourhavande medmänniska 08701 16 80

    Foto: TT
Annons