Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Mästarnas mästare 2023: Här är alla deltagare

17 aug, 2022 
Charlotte Kalla och Nils van der Poel
I Mästarnas mästare 2023 får vi se deltagare som Charlotte Kalla och Nils van der Poel. Här är listan på alla som är med och tävlar!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I Mästarnas mästare 2023 tävlar bland andra Charlotte Kalla, Nils van der Poel och Johan Wissman. Michael Leijnegard, programledare för Mästarnas mästare ser fram emot säsongen.

Se även: 5 sporter som passar perfekt att göra på dejten

5 sporter som passar utmärkt att göra på helgenBrand logo
5 sporter som passar utmärkt att göra på helgen

– I år får vi spänna fast säkerhetsbältet – Mästarhuset blir sprängfullt av tävlingsinstinkt, säger programledaren i ett pressmeddelande från Svt.

Alla deltagare i Mästarnas mästare 2023

Det här är alla elitidrottare som tävlar i Mästarnas mästare 2023.

Deltagarna Mästarnas mästare 2023
Deltagarna i Mästarnas mästare 2023 är: Elina Öhman, Anders Holmertz, Jonna Adlerteg, Andreas Bergwall, Klara Svensson, Maria Gretzer, Nils van der Poel, Jens Byggmark, Charlotte Kalla och Johan Wissman.

Tävlande i grupp ett i Mästarnas mästare

Här är den aktuella laguppställningen för tävlande i grupp ett.

Annons

Jonna Adlerteg, gymnast

Jonna Adlerteg, 27 år, har tävlat i artistisk gymnastik. Hon har bland annat tagit brons i ungdomsolympiaden 2010 i barr. Jonna har också tagit två EM-silver i samma gren.

Andreas Bergwall, bandyspelare

Bandymålvakten Andreas Bergwall, 48 år, har bland annat vunnit sju VM-guld i bandy.

Anders Holmertz, simmare

Anders Holmertz, 53 år, har tävlat i simning och har bland annat tagit VM-guld på 4 x 200 m i frisim, individuellt EM-guld på 200 m frisim och två OS-silver i 200 m frisim.

Maria Gretzer, ryttare

Ridsportaren Maria Gretzer, 63 år, har bland annat tagit sju guld, fyra silver och fem brons i hästhoppning. Fyra gånger har hon blivit utnämnd till Årets hoppryttare.

Jens Byggmark, alpinåkare

Jens Byggmark, 37 år, har tävlat i alpint. Han har bland annat tagit två VM-silver i lag och ett individuellt VM-silver i slalom. Har har också vunnit världscupen ett par gånger.

Tävlande i grupp två i Mästarnas mästare

Här är den aktuella laguppställningen för tävlande i grupp ett.

Annons

Charlotte Kalla, längdskidåkare

Charlotte Kalla, 35 år, har tävlat i längdskidor och har bland annat tagit tre OS-guld och tre VM-guld. Hon har också tagit tolv individuella vinster i alpina världscupen.

Nils van der Poel, skridskoåkare

Nils van der Poel, 26 år, är skridskoåkare och regerande världsmästare på både 5 000 och 10 000 meter. Han har bland annat tagit två OS-guld och tre VM-guld, samt två VM-guld för juniorer i skridsko.

Elina Öhman, skotercross

Elina Öhman, 28 år, har tävlat i skotercross. Hon har bland annat tagit två VM-guld och tre VM-silver.

Johan Wissman, friidrottare

Johan Wissman har tävlat i friidrott och har bland annat tagit EM-guld, tre EM-silver och mer än 25 SM-guld i sprint: 200 m, 400 m och i stafett.

Klara Svensson, boxare

Klara Svensson har boxats proffesionellt och bland annat vunnit flera titlar i superlättvikt. Hon har kallats Hulken från Höllviken.

Pärson och Nordstrand hoppade av före inspelningen

Två deltagare från ursprungstruppen var tvungna att hoppa av strax före inspelningen av programmet. De ersattes av Jens Byggmark och Klara Svensson.

deltagarna i Mästarnas mästare 2023
Ursprungstruppen i Mästarnas mästare 2023 var: Elina Öhman, Anders Holmertz, Jonna Adlerteg, Andreas Bergwall, Anja Pärson (som har hoppat av på grund av skada), Maria Gretzer, Nils van der Poel, Rickard Nordstrand (som har hoppat av på grund av skada), Charlotte Kalla och Johan Wissman.

Anja Pärson, alpin skidåkare

Anja Pärson, 41 år, har tävlat i alpint. Hon har bland annat tagit ett OS-guld och sju VM-guld. Hon har även vunnit den totala världscupen två gånger.

Annons

– Det känns otroligt tråkigt att så nära inpå Mästarnas mästare behöva avstå på grund av en skada. Jag har verkligen sett fram emot att tävla i programmet och mäta mig med alla fantastiska idrottare som deltar. Men som alla vet är jag bra på att komma igen, och det kommer jag att göra även denna gång. Jag önskar alla årets deltagare all lycka till och jag kommer att sitta bänkad på första parkett, säger Anja Pärson i ett pressmeddelande från Svt.

Rickard Nordstrand, kampsportare

Kampsportaren Rickard Nordstrand, 46 år, har bland annat vunnit både amatör-VM och VM för proffs i thaiboxning. Han har bland annat vunnit WMC World Champion i lätt tungvikt.

Mästarnas mästare 2023 sänds under våren

Säsong 15 av Mästarnas mästare spelas in i Montenegro. Inspelningen sker i september 2022 och serien visas i SVT under våren 2023.

Källa: Svt Foto: Svt/privat, TT

Annons