Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Skadorna som inte syntes i bild i premiären av Mästarnas mästare

14 mar, 2022 
Mästarnas mästare 2022

Årets upplaga av Mästarnas mästare är dramatisk, mer än vad som visas i bild. Några av de tävlande berättar om hur svåra skadorna faktiskt var under säsongen. – Jag vet inte om jag får säga det här men jag bröt revben. Och sedan drog jag en muskel i ljumsken, säger Henric Stillman till Expressen.

Annons

Den fjortonde säsongen av Mästarnas mästare har nyss haft premiär. Programmet som går ut på att låta svenska elitidrottare tävla i uthållighet och styrka spelades in i Spanien i höstas. Årets tio tävlande är höjdhopparen Emma Green, styrkelyftaren Sofia Loft, speedwayföraren Antonio Lindbäck, handbollsspelaren Ola Lindgren, tennisspelaren Magnus Norman, dansarna Joanna och Henric Stillman, störtloppsåkaren Patrik Järbyn, golfspelaren Carin Hjalmarsson och boxaren Frida Wallberg. Programleder gör som vanligt Mikael Leijnegard.

Mästarnas mästare 2022 – här är alla deltagareBrand logo
Mästarnas mästare 2022 – här är alla deltagare

I det första avsnittet ska deltagarn klättra så lång de kan på en armgångsställning – utan att tappa greppet. Deltagarna fick själva välja om de skulle använda handskar eller inte. Många valde då att tävla utan i hopp om att få ett bättre grepp.

Annons

Deltagare i Mästarnas mästare 2022: "Det var fruktansvärt, det var kött liksom i händerna"

Värst drabbad var tyngdlyftaren Sofia Loft som efter tävlingsmomentet hade kvar skadorna på händerna hela inspelningen.

– Det var fruktansvärt, det var kött liksom i händerna. Huden var borta, och man fattade inte under tävlingen hur illa det var, det var först efteråt som man förstod att det här är inte bra, säger hon till Expressen.

– I efterhand märkte jag att det tog mycket mer kraft och energi än vad jag tänkte på där och då egentligen, fortsätter hon.

Även dansaren Henric Stillman blev rejält skadad under inspelningen av programmet. Han förklarar att man rycks med och glömmer bort riskerna i tävlingsivern.

– Det är det här som är skillnaden, när man verkligen går för det så då tror man att man är 20 och så kör man. Nej, jag gjorde illa mig överallt. Jag vet inte om jag får säga det här men jag bröt revben. Och sedan drog jag en muskel i ljumsken, berättar han för Expressen.

Annons

Men det var ändå inte tal om att ge upp.

– När man står där, det är nästan så att man hade kunnat köra med brutet ben. Det är så jävla roligt, och det finns faktiskt alvedon, säger han till Expressen.

SVT: Skador är alltid olyckliga

Anders Wistbacka är exekutiv producent på SVT och ansvarig för programmet. Han säger till Expressen att skador alltid är olyckliga – för de inblandade och för produktionen som ibland tvingas tänka om kring efterföljande tävlingsmoment och att programmet har som ”högsta prioritet” att undvika dem. Men han betonar att det alltid finns sjukvårdspersonal närvarande vid varje tävling.

Foto: SVT

Källa: Expressen

Annons