Marie Serneholt om mammalivet – utmaningen med tvillingarna

5 saker du vill veta om Marie Serneholt
0:46

Efter reklamen: 5 saker du vill veta om Marie Serneholt

(0:46)

Slå på ljud

Den, i dag, 39-åriga Marie Serneholt började karriären som tonåring. Hon var nämligen en av fyra medlemmar i A-Teens, en populär musikgrupp som sjöng covers av Abba.

Sedan dess har sångaren gjort det mesta i underhållningsbranschen. Hon har tävlat i och programlett Melodifestivalen, samt synts i många stora tv-sammanhang, som bland annat Fångarna på fortet och Bingolotto. Med över 200 000 följare på Instagram kan hon även titulera sig influencer.

För fyra år sedan träffade mångsysslaren pojkvännen Fredric Palmqvist och föll som en fura. Efter första dejten; som innebar en långpromenad på Stockholms gator tog det bara fyra månader innan Marie blev gravid.

Nu berättar hon om livet som mamma till tvillingar, om utmaningarna och lärdomarna.

Jon Henrik Fjällgrens okända hälsokamp: Kände inte igen min kropp

Maries chock efter ultraljudet: ”Hade inte en jättestor mage”

Marie, som har ett kreativt sinnelag, har även provat vingarna som författare. Närmare bestämt barnboksförfattare. Hon är aktuell med den andra boken i serien om Nico och Phille. Ja, det kanske skvallrar lite om att hon hämtat inspiration från hennes eget liv. Tvillingsönerna heter nämligen Nicholas och Philip.

När Marie gästade Bathina Philipson i dennes podcast Bathinas skilda möten i början på året, berättade hon om de starka känslorna som infann sig, när hon fick reda på att hon och Fredric väntade tvillingar.

– Det är mitt livs största chock! Det var inte så att jag hade en jättestor mage från början, men Fredric hade känt på sig att han trodde det var två där inne. Jag bara kände "Men gud sluta, säg inte ens det". Jag blev nästan irriterad, för det fanns inte på kartan att jag ska få tvillingar, berättade Marie då.

Fredric hade däremot reagerat på helt motsatt sätt och med en mentalitet av ”dubbel glädje, dubbel kärlek.” Men det innebar också att de fick skjuta på andra drömmar.

– Vi började ju i lite otraditionell ordning. Blev gravida efter fyra månader. Sedan så har vi helt ärligt inte orkat tänka på bröllop under de här åren. Jag blev gravid när jag var 34 och födde tvillingarna när jag var 35. Men det vore ju väldigt roligt. Jag drömmer om bröllop absolut.

Marie Serneholt erkännande om mammalivet: ”Lärorikt”

I dag är parets tvillingar i fyraårsåldern. I en ny intervju med Expressen berättar Marie om livet som mamma till tvillingar, med allt vad det innebär.

– Alltså, grejen är så här: Det finns inget bättre än att vara hemma med barnen. Det gör verkligen inte det. Men att få stassa upp sig litegrann och komma i väg en liten stund är också väldigt, väldigt trevligt och roligt, säger hon till tidningen på röda mattan inför biopremiären av filmen A man called Otto.

Se också: Minns du medlemmarna i A-Teens? Så lever de i dag
1:43

Efter reklamen: Se också: Minns du medlemmarna i A-Teens? Så lever de i dag

(1:43)

Slå på ljud

Det är nog många småbarnsföräldrar som kan relatera till det där; att barnen är det bästa som finns, men att det kan vara skönt med en paus också. Speciellt under småbarnsåren.

– Det kommer inte vara helt fel att gosa ner sig mellan de två sedan när jag kommer hem, tillägger Marie.

Hon fortsätter med att berätta vilken stor omställning det var för henne när hon blev mamma:

– Vi fick två barn på en gång också, vilket är en jättestor omställning. Att helt plötsligt skifta fokus – som man egentligen haft på sig själv i många år – till de här två som... ja, men det har bara gjort livet så mycket roligare, så mycket bättre. Det är häftigt och lärorikt varje dag. Och ibland är det liksom... man blir lite svettig.

Foto: Karin Törnblom/TT

Utvald läsning