Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Marie Mandelmann om sorgen efter pappans bortgång

23 feb, 2021 
Marie Mandelmann om sorgen efter pappans bortgång
I kvällens avsnitt av Mandelmanns gård öppnar Marie Mandelmann upp om sin fars hastiga bortgång efter det att han insjuknande i ALS.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Familjen MandelmannBrand logo
Familjen Mandelmann

Marie och Gustav Mandelmann som bor på den stora gården i Simrishamn, har lämnat ett tufft 2020 bakom sig. Gustav Mandelmann började året med att genomgå en tuff operation i knät efter att ha drabbats av svår artros, och paret förlorade sin älskade hund Siri som levt vid deras sida i femton år.

Minst sagt tufft, men bara för ett par veckor sedan kom makarna Mandelmann med lite goda nyheter. I slutet på januari lät Marie Mandelmann sina följare veta att de redan är på gång med en sjätte säsong av TV4-programmet Mandelmanns gård.

”En liten kvällspromenad upp till ensamma trädet, inte ensamma utan med ett filmteam då inspelningarna av säsong 6 påbörjats. Ikväll kan du se program 3 i säsong 5 då vi är i midsommartid och visst börjar det klia lite i odlingsfingrarna nu!”, skrev hon på sina sociala medier.

Marie Mandelmanns pappa gick bort i ALS

Den femte säsongen Mandelmanns gård rullar på Fyran just nu. I kvällens avsnitt öppnar Marie Mandelmann upp om sin pappas bortgång.

Annons

– Min pappa blev ju så himla glad när vi skaffade den här gården. Så frågade min mamma var han ville flytta någonstans, och det enda stället han kunde tänka sig var att flytta hit ner till oss. För han tyckte allt vi höll på med här var så härligt, säger hon och fortsätter:

– Men det sorgligaste av allt är att efter bara ett år så blev han väldigt sjuk och gick bort väldigt snabbt, säger Marie Mandelmann i kvällens avsnitt av Mandelmanns gård och förklarar att hennes pappa Bosse gick bort i ALS.

Marie Mandelmann bryter ihop i tårar

Samtidigt som Marie Mandelmann delar med sig av minnet av sin pappa och berättar öppet om den stora sorgen, är det också semmelsäsong. Vilket gör henne extra gråtmild då hon minns att det var en av pappas favorit-bakverk

– Så det var väldigt sorgligt. Men han hade fortfarande in i det sista sin kärlek för semlor, och när han inte kunde äta sin semla. Så sa han eller han skrev det på en lapp, för han kunde inte prata då. Så skrev han: ”Marie livet ska vara gott att leva, och nu är det inte det länge.”

– Men gud vad sorgligt, säger hon samtidigt som hon lägger ansiktet i händerna och gråter.

Foto: TT/TV4

Annons