Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Marianne Mörck: “Var borta väldigt mycket under mina barns uppväxt”

19 apr, 2023 
Marianne Mörck
Under barnens uppväxt tillbringade Marianne Mörck en stor del av tiden på teatern. Saknades är något som hon tror att barnen fortfarande bär på.
Annons
Marianne Mörck om uppväxten som adopterad: "Jag blev inlåst i tre dagar"Brand logo
Marianne Mörck om uppväxten som adopterad: "Jag blev inlåst i tre dagar"

Marianne Mörck har en strålande karriär som skådespelare och sångare. Hon har synts i Wallander-filmerna, Sjölyckan och i Bonusfamiljen – bland mycket annat.

Dessutom är hon mormor till två barnbarn, och när Marianne är med i P4 extra – gästen berättar hon hur det är.

– Jag tror att jag är toppen som mormor när jag väl är mormor. Den lilla flickan ska fylla nio nu, och hon var hos mig fredag och lördag, och två veckor innan så var den andra flickan hos mig på helgen.

“Det är fantastiskt att de dem så lyckliga”

Marianne Mörck berättar att de bland annat strosade runt på köpcentret Emporia i Malmö.

– Då blir det alla avdelning. Det är kläder och skor och smycken, säger hon med ett skratt och klargör att hon själv inte gillar att gå runt i butiker.

Annons

Men hon blir glad när hon ser att barnbarnen blir glada.

– Det är fantastiskt att få se dem så lyckliga. Det ska en mormor vara, hon ska inte ta hand om uppfostran. Hon ska göra barnen glada och skämma bort dem.

“Det finns inget som kan gottgöra”

Marianne Mörck har två barn tillsammans med exmaken Alf. Malin och Peter heter de, och i intervjun berättar hon hur hon själv var som mamma.

– Jag har väl varit borta väldigt mycket under mina barns uppväxt, men vi var i alla fall två då. Vi levde i samboförhållande och nån var hemma ibland och jag hade min amerikanska mormor här ett par år som var hos oss, säger Marianne Mörck och fortsätter:

– Där kan finnas en saknad, allra helst hos min dotter, att jag inte var tillstädes när hon växte upp. Hon har saknat den tryggheten.

Skådespelaren får frågan hur de har handskats med det.

– Vi gör ju inte det riktigt. Det finns inget som kan gottgöra. Det som är, det är ju. Sen kan man inte lappa över det med tio tusen kramar en tisdag. Vi har pratat ut om det, säger Marianne Mörck.

Foto: TT

Annons