Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Maria Fahl Vikander död – dottern Alicia Vikanders ord

15 dec, 2022 
Alicia Vikander och Maria Fahl Vikander
TT
Skådespelaren Maria Fahl Vikander har gått bort, 71 år gammal. Det skriver hennes dotter Alicia Vikander enligt Göteborgs-posten.
Annons

Skådespelaren Maria Fahl Vikander, känd från filmer som Buss till Italien, En sång för Martin och Unga Astrid har gått bort. Hon var också en erkänd scenskådespelare och har arbetat på flera olika teatrar, bland annat Göteborg statsteater, Folkteatern i Göteborg och Backa teater.

10 saker du vill veta om Alicia VikanderBrand logo
10 saker du vill veta om Alicia Vikander

Alicia Vikander om sorgen

Det är i ett inlägg på Facebook som dottern Alicia Vikander berättar om den sorgliga nyheten.

”Det är med enorm sorg och smärta jag skriver dessa ord”, skriver Alicia Vikander i inlägget på Facebook enligt Göteborgs-posten.

”Din begåvning att underhålla, uttrycka dig – med sådan humor och kvickhet – rör mig till tårar och får mig att helt bubbla över av kärlek. Jag är verkligen den stoltaste dottern i världen, som har haft turen att ha dig som min mamma.”

Annons

Tillbringade sista tiden med sin dotter

Som bekant har Alicia Vikander följt i sin mammas fotspår. Maria Fahl Vikander har till SVT sagt att hon inte tar åt sig äran alls när det kommer till dotterns stora framgångar.

– Sedan jag gav henne ett papper om audition för Kristina från Duvemåla när hon var sju år har jag inte dragit ett strå till den stacken. Hon har varit som kopplad till ett kraftverk sedan dess, har Maria Fahl Vikander tidigare sagt i en intervju med SVT.

Maria Fahl Vikander tillbringade den sista tiden av sitt liv hos sin dotter i Portugal, och gick bort 71 år gammal.

Foto: TT

Annons