Måns och Ciara Zelmerlöw öppnar upp om sorgen efter missfallen

Måns och Ciara Zelmerlöw

År 2019 gifte sig Melodifestivalen-stjärnan Måns Zelmerlöw, 34, med brittiska skådespelerskan Ciara Zelmerlöw, 33. Paret som bor i London fick sonen Albert året dessförinnan. Ciara har även en son född 2014 från en tidigare relation. Allt sedan de blev ihop och Måns bosatte sig på den brittiska kontinenten har paret levt ett relativt privat liv. När de nu medverkar i programmet Tillsammans med Strömstedts på TV4 är det en varm och ärlig glimt in i parets familjesituation som vi får.

Berättar om två missfall

Niklas Strömstedt står i köket med Måns när han ställer frågan ”Ni ville väl ha fler barn, va?”, varpå Måns svarar:

– Vi hade ett på gång, eller vi har haft två på gång. Rätt långt gångna. 13 veckor båda två. Båda har gått så långt att man trott att man kommit över den där tröskeln.

Niklas Strömstedt frågar Måns hur de klarade av att mista de två fostren.

– Det var väldigt jobbigt. Som man är det svårt att förstå vad kvinnan går igenom. Det är nog ännu mer det än sorgen av att ha tappat ett barn, svarar Måns.

Ciara om hur hon och Måns reagerat olika

I nästa klipp sitter Jenny Strömstedt och Ciara och pratar på en strand. Jenny frågar Ciara om hon och Måns har kunnat prata om missfallen sinsemellan.

– Ja, det har vi, svarar Ciara. Men jag tror att vi hanterat det på individuella vis. För Måns har det självklart varit svårt att förstå hur det är att gå igenom något sånt här. I det avseendet har det blivit kämpigt för jag vill att han ska förstå att ibland har jag dagar då jag är helt knäckt, och han är inte det, vilket känns konstigt för oss båda.

Hon fortsätter:

– Jag hoppas att vi kommer att komma igenom det här. Det var ett tag sedan, men det tar en lång tid för kroppen att återhämta sig. Det har varit jobbigt, men jag mår bättre nu.

Tänker försöka igen

Ciara medger att hon är tveksam till att försöka bli gravid på nytt, men att på sikt vill hon det.

– Vi kommer nog att försöka igen i framtiden. Förhoppningsvis kommer fler små fötter att springa runt här.

Hon hoppas även att fler ska våga öppna upp och prata om sina missfall. I ett klipp där Ciara och Måns sitter sida vid sida och talar till kameran säger hon:

– Det gjorde mig ledsen när jag insåg att många inte vill prata om sådant här. Jag hoppas att stigmat kring detta kan försvinna, säger hon och får medhåll från Måns som också hoppas att fler ska våga öppna upp om sina missfall.

– Jag har varit överväldigad av responsen vi fått och önskar att andra kan känna samma, säger Måns.

Foto: TT

Redaktionens tips
Charlotte Perrelli om maken Anders hälsa: "Har sagt åt honom"
Titiyo blev mamma vid 50 med hjälp av rysk äggdonation
Allt fler kvinnor får problem med sköldkörteln – här är symtomen
Carina Bergs nya serie om ofrivillig barnlöshet: Var fan är storken?