Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Malin Gramer lever med feber efter år av postcovid

14 nov, 2021 
malin gramer
Programledaren Malin Gramer beskriver de senaste två åren som ”sån jävla kaos” när hon nu berättar om effekterna av sin diagnos långtidscovid.
Annons
8 saker du inte visste om Malin Falk GramerBrand logo
8 saker du inte visste om Malin Falk Gramer

Tvåbarnsmamman Malin Gramer, 43, började sin tv-karriär på 00-talet som programledare för barnprogrammet Lattjo Lajban på TV4. Därefter har vi bland annat sett henne leda Fråga Olle-dokumentären på Kanal 5, Paradise Hotel och Talang Sverige på TV3.

För två somrar sedan gifte sig Malin med sin kärlek Carl Falk, 41. Våren 2020 slog pandemin till och Malin insjuknade i covid-19. I ett långt inlägg på Instagram berättar hon nu om symptomen som sitter i än idag.

Vården står handfallna vid postcovid

”Dom senaste 2 åren har varit sån jävla kaos”, börjar Malin sitt inlägg.

”Jag har inte delat så mycket på sociala medier. Så här kommer det. Sen pandemin började så jag jag haft feber till och från i 18 månader (som två graviditeter, så sjukt!!!) huvudvärk, noll energi, ont i leder mm. Jag har spenderat månader i sängen i ett mörkt rum vilket har gjort att jag också såklart blivit deprimerad och tappat glädje och livslust”, fortsätter hon.

malin gramer tittar in i kameran
Malin Gramer blev deprimerad av sina besvär efter covid-19.

Malin beskriver sig som ”utmattad” och förklarar att hon har fått diagnoserna långtidscovid och postcovid av läkare. Samtidigt har hon fått höra att det inte finns någonting vården kan göra för att hjälpa henne.

Annons

”Vissa dagar, ibland t.o.m. veckor har jag mått bättre och känt att livet ändå är rätt härligt och sen har det slagit till igen, febern & huvudvärken och rätt snart har jag varit tillbaka på botten”, skriver hon.

Känner sig som en dålig fru till Carl Falk

malin gramer och carl falk
Maken Carl Falk står stadigt vid Malin Gramers sida sedan hon drabbades av postcovid.

Malin har på grund av sina symptom fått dålig självkänsla. ”Jag är en energilös mamma, tråkig fru och världens sämsta kompis”, skriver hon. I ett försök att vända på en ond spiral av negativa känslor och tankar har Malin nu beslutat sig för att ta saken i egna händer.

”Nu har jag sakta börjat göra ändringar i livet, allt för att bygga upp mig själv”, skriver hon och går in på vad det innebär.

Malin Gramer äter ayurvedisk kost

”Jag har börjat gå på yoga för utmattade och även yoga nidra (för att få återhämtning). Jag har också varit hos en indisk läkare som ordinerat örter plus en näsolja som jag ska köra varje dag i 3 månader”, förklarar hon.

Annons

Malin berättar att hon har gått över till att äta så kallad ayurvedisk kost. Hon får inte längre äta kall mat, socker, mjöl, mjölk eller ris. Hon får äta vissa grönsaker och frukter medan andra är förbjudna.

”Lååång lista”, konstaterar Malin.

”Nu mår jag bra”

Malin skriver att hon har börjat märka av effekterna av sin nya livsstil.

”Hur som helst så börjar jag sakta sakta känna att min Prana (livslust) är tillbaka!”, konstaterar hon och tackar samtidigt alla följare som har stöttat henne och visat omtänksamhet genom att fråga hur hon mår.

I kommentarsfältet syns flera kända vänner som önskar fortsatt snabbt tillfrisknande.

”Älskade du! Du har INTE varit en dålig mamma, eller värdelös vän! Kanske en tråkig fru men äktenskapet går liksom ut på att bära varandra i nöd och lust! Du är fantastisk, glöm aldrig det”, skriver Jessica Lasses som Malin har podcasten Mitt i livet tillsammans med.

”Ville bara dela med mig och just nu mår jag bra och lever life”, avslutar Malin sin text.

Se också: 8 kändisar som lever med kroniska sjukdomarBrand logo
Se också: 8 kändisar som lever med kroniska sjukdomar

Foto: TT

Annons