Magnus Uggla och hustrun Lollo fångade på bild ihop – för första gången

magnus uggla
TV: 5 kändispar som gift sig i hemlighet
1:07

Efter reklamen: TV: 5 kändispar som gift sig i hemlighet

(1:07)

Fram tills nu har det inte funnits en enda offentlig bild på Magnus Uggla, 67, och hustrun Louise ’Lollo’ Uggla, 59, tillsammans. Paret som gifte sig 1990 har två gemensamma barn, 31-åriga Agnes och 25-åriga Ruben.

Trots att Magnus Uggla varit en av Sveriges största artister i decennier och Lollo jobbar som producent i reklambranschen, har de varit måna om att hålla familjen utanför rampljuset. Det skulle visa sig krävas en medalj från kungen och en småfräck artistkollega för att ändra på det, skriver Svensk Dam.

Magnus Uggla mottar medalj av kungen

Det var i veckan som gick som Magnus Uggla och Lena Philipsson, 55, bjöds in till Lovisa Ulrikas matsal på Kungliga slottet i Stockholm. Anledningen var att de båda skulle få ta emot den kungliga medaljen Litteris et Artibus ur kungen och drottningens hand.

Medaljen har sedan 1860 tilldelats personer för ”framstående konstnärliga insatser inom främst musik, scenisk framställning och litteratur”. Motiveringen för Uggla och Philipssons del löd ”för framstående konstnärliga insatser inom svenskt musikliv”.

magnus uggla tar emot medalj från kungen och drottningen

Magnus Uggla tar emot medaljen Litteris et Artibus av kung Carl Gustaf och drottning Silvia under en ceremoni på Kungliga slottet i Stockholm.

På plats för att bevittna ceremonin och delta i minglet efteråt var Lollo Uggla, vilket röjdes tack vare Lena Philipsson.

Lena Philipsson filmar Magnus och Lollo Ugggla

Lena Philipsson var av förståeliga skäl jublande glad över sin medalj. På Instagram postade hon dagen efter en video med tillhörande text:

”En dag på slottet med Magnus Uggla med fru Lollo. Lite pirrigt och mycket högtidligt. Det var längesedan man stod så rak i ryggen. Tack så mycket, Kungen!”.

I videon som består av flera klipp skymtar både Magnus och Lollo Uggla förbi, sida vid sida, två gånger. De historiska bilderna på Magnus och hustrun kan vi tack vare Lena och kungen nu titta närmare på här:

magnus och lollo uggla på kungliga slottet

Magnus och Lollo Uggla med bubbel i handen på slottet.

lollo och magnus uggla

Första bilden någonsin på Lollo och Magnus Uggla postades i dagarna av Lena Philipsson på Instagram.

Familjens oro för Uggla under pandemin

Tidigare i år gästade Magnus Uggla talkshowprogrammet Skavlan i SVT. Kung i baren-artisten berättade då om hur familjen varit orolig för honom på grund av hans hantering av corona. Magnus isolerade sig totalt under pandemin och ville varken kramas eller ta i hand, inte ens med familjemedlemmar.

– Jag kommer ihåg vid något tillfälle, för ungefär ett år sedan, då tog min dotter mig åt sidan och sa: ”Pappa, du är sjuk du måste söka hjälp på något sätt”. Hon tyckte alltså att jag skulle ta kontakt med någon psykolog på nätet och prata ut om det här, sa Uggla i programmet.

På frågan om inte ens frun kunde få en kram svarade han:

– Nej, nej, nej ingen!

Källa: Svensk Dam

Foto: TT

TV: 5 snackisar från veckan som gått
1:23

Efter reklamen: TV: 5 snackisar från veckan som gått

(1:23)

Slå på ljud