Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Lisa Ekdahl om åldrande: “Jag är som jag är”

31 dec, 2021 
Lisa Ekdahl.
TT
Nyligen fyllde Lisa Ekdahl 50 år.
Men någon ålderskris är det inte tal om. Tvärtom, faktiskt!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Lisa Ekdahls stilresa genom årenBrand logo
Lisa Ekdahls stilresa genom åren

Lisa Ekdahl är en av Sveriges mest omtyckta artister. Hon har vunnit en rad priser och utmärkelser för sitt låtskrivande och släppt hitlåtar som Benen i kors, Öppna upp ditt fönster och Vem vet.

I somras fyllde hon 50 år och talade då ut om åldrande och sin syn på det.

– Jag är inte förvånad över att jag blir gammal. Vi kommer alla att dö och så vidare. Jag tänker på kroppen lite som en rymddräkt, att någon gång ska vi ta av oss rymddräkten och återgå till att vara viktlösa. Och att kroppen är här ett tag, och sedan kommer det inte att vara så längre..., säger hon till GP.

Så har åldrandet hjälpt Lisa Ekdahl

I intervjun berättar hon också att hon kunnat visa upp nya sidor av sig själv med åren. Det har funnits där tidigare, men varit svårare att få fram i unga år.

Annons

– Jag tycker att jag är ganska bra på att hålla lätthet och tyngd samtidigt i mitt inre,. Jag har haft den där tyngden i mig från början, men det syns inte riktigt att man har den när man är ung, säger Lisa Ekdahl.

“Jag är som jag är och jag låter som jag låter”

Hennes stora genombrott kom med låten Vem vet, som finns med på debutplattan Lisa Ekdahl. Sedan starten har hon varit känd för sin speciella röst och uttryckssätt, och det är en annan sak som hon är trygg med.

– Du vet, jag är som jag är och jag låter som jag låter. Och det tycker jag också är en styrka, att jag har ett dna som du kan höra i min röst. Det finns där, säger hon.

I dag växlar Lisa Ekdahl mellan sitt boende på Södermalm i Stockholm och sitt andra hem i Portugal. Hon har en sambo, Mathias Blomdahl, och två barn: 9-åriga dottern Bianca och sonen Milton som är 27 år.

Foto: TT

Annons