Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Linnéa sextrakasseras och mordhotas – hänger ut männen på Instagram

09 feb, 2017 
Linnéa Claeson spelar handboll på elitnivå och efter varje tv-sänd match rasar meddelanden från okända män in. På ett Instagramkonto hänger hon ut dem som sextrakasserar och mordhotar henne.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Att vara kvinnlig idrottsstjärna i dag innebär tyvärr också att sexuella trakasserier och nätmobbning blir vardag. Det är något som handbollsspelaren Linnéa Claeson i Skuru IK är väl medveten om.

– De skickar penisbilder, skriver att jag är sexig i korta shorts och att damhandboll är bra att runka till, säger Claeson till sajten Kit.

För ett par år sedan startade hon Instagramkontot ”Assholes online” där hon hänger ut alla män som skickar sexuella inviter, penisbilder och andra påträngande meddelanden till henne.

Syftet med kontot är inte att hänga ut individerna så oftast döljer hon deras namn. Det hon vill är att belysa det stora problemet med män som tar sig rätten att sexuellt trakassera kvinnor och som i många fall blir aggressiva och hotfulla när de inte får de svar de vill ha. På kontot delar hon bilder av meddelandena männen skickar till henne.

Läs också: 7 kvinnor som ger styrka när allt känns nattsvart

Annons

Flera av männen erbjuder henne betalning för sex, andra skickar bilder på sina penisar och skriver explicit vad de skulle vilja göra med henne.

För att slå tillbaka mot männen har hon bland annat skickat kopior på bilderna och meddelandena till männens flickvänner, familjer och arbetsgivare. Vissa har då svarat med rena mordhot.

”TROR DU ATT DU ÄR SÅ JÄVLA SMART JAG KOMMER SLÅ IHJÄL DIG. Somna inte ikväll då vaknar du aldrig”, skrev en man efter att Linnéa skickat hans meddelanden till hans arbetsgivare.

En bild som blivit viral sedan Linnéa postade den är denna, där en man beskriver hur han vill mörda henne.

Se intervjun med TV4 där Linnea pratar mer om problemen

Av: Joel Linde, Mikaela Alex

Hillary Clinton: Framtiden tillhör kvinnorna

Läs också: Hillary Clinton: Framtiden tillhår kvinnorna

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons