Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Lill-Babs dotter Monica Svensson om att inte växa upp med sin mamma

25 maj, 2022 
lill-babs-dotter-monica-1a
Tillskillnad från sina systrar Kristin Kasperen och Malin Berghagen har Monica Svensson inte stått i rampljuset.
Nu berättar hon om uppväxten utan mamma Lill-Babs i Amelia.
Annons
TV: 5 kändisar som blev farmor eller mormor tidigtBrand logo
TV: 5 kändisar som blev farmor eller mormor tidigt

67-åriga Monica Svensson är den äldsta i barnaskaran om tre. Mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson var bara 16 år gammal när Monica Svensson föddes, och sex månader efter förlossningen lämnade Lill-Babs sin nyfödda hos sina föräldrar i Hälsingland. Lill-Babs skulle slå stort med musiken i Stockholm, och hon ville försörja sig själv och sin dotter.

Våren 2018 gick Lill-Babs bort i cancer, och nu har hennes döttrar Monica Svensson, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen skrivit en bok med titeln: Vår mamma Lill-Babs.

Annons

Monica om att inte växa upp med sin mamma

När äldsta dottern Monica Svensson var liten bodde hon till en början hos sin mormor och morfar. Hon kom senare att bo hos ”Elida och Ivan i Sandviken”, vilka hon under uppväxten kallade för mamma och pappa, förklarar hon. I en ny intervju med Amelia berättar Monica Svensson om sina barndomsår, och hon reflekterar över hur uppväxten kom att prägla henne.

– Jag tror den har påverkat mig mycket, de första åren under ens uppväxt speglar vem man är. Och var fanns min pappa, har jag ibland undrat. Men vid ett tillfälle förklarade han att det inte ens fanns i tanken att han skulle vara delaktig i uppfostran. Det var en annan tid då. Men det blev människa av mig ändå, säger Monica Svensson i Amelia.

Annons

”Det fanns en sorg i att det blev som det blev”

Monica Svensson gör även klart att hon och mamma Lill-Babs inte kunde prata med varandra om just det.

– Jag vet inte varför, kanske för att det fanns en sorg i att det blev som det blev. Fast en gång när vi samtalade med en kvinna som vuxit upp på barnhem, så sade jag att jag kunde också ha hamnat på barnhem eller blivit bortadopterad. Då svarade mamma blixtsnabbt och med skärpa i rösten att, ”nej, det kunde du inte”, säger Monica Svensson också.

Foto: TT

Se också: 10 saker du vill veta om Kristin KaspersenBrand logo
Se också: 10 saker du vill veta om Kristin Kaspersen
Annons