Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Lena Nilsson om sorgen ett år efter Einars bortgång

21 okt, 2022 
Felicia Hovryd
Lena Nilsson och Nils "Einár"Grönberg
tt
För ett år sedan kom nyheten att rapartisten Nils ”Einár” Grönberg dött. Nu öppnar hans mamma Lena Nilsson upp om sorgen efter sonens död.
– Sorgen är obeskrivlig, säger Lena.
Annons
Kändisar som gått bort 2021Brand logo
Kändisar som gått bort 2021

Den 21 oktober 2021 hittades rapartisten Nils ”Einár” Grönberg, 19, död på sin innergård i Hammarby sjöstad i Stockholm efter att ha blivit skjuten. Efter artistens bortgång lämnades familj vänner och fans i sorg.

Det har gått ett år men för Nils mamma Lena Nilsson är sorgen fortfarande obeskrivlig. Och nu öppnar hon upp om den tuffa tiden sedan sonens död.

Mamma Lenas sorg efter sonens död

Efter sonens död startade Lena stiftelsen Nils Einár Grönberg Foundation för att hjälpa utsatta barn och unga. I ett pressmeddelande beskriver Lena hur jobbet med stiftelsen hjälpt familjen under den tunga tiden sedan Nils bortgång.

”Sorgen är obeskrivlig och arbetet med Nils Einár Grönberg Foundation har under denna tid hjälpt oss i familjen att tillsammans med nära och kära gå framåt, med Nils ständigt närvarande.”

”Idag vill vi minnas Nils med er, med allt det han var”, säger hon och understryker att han för många var en artist, men att han också var en son, bror, pojkvän, familjemedlem och vän.

Annons

”Det meningslösa våldet”

Lena säger att trots arbetet med stiftelsen är det alldeles för många familjer som måste sörja sina barn, precis som hennes son, blivit offer för det meningslösa våldet. Men minnet av Nils kommer alltid finnas kvar bland annat i hans musik.

”Tyvärr är det alldeles för många dagar då familjer samlas runt om i vårt land för att sörja ett barn som tagits ifrån dem i det meningslösa våldet. Vi tänder ljus, vi spelar musik och är tillsammans i sorgen och står enade i att vi kan trösta varandra. Nils, vi älskar och saknar dig så mycket”.

Även Nils flickvän Alexandra Torgrip delar en bild tillsammans med rapartisten på sin Instagram.

”Jag älskar dig villkorslöst, förevigt och alltid”, skriver hon i inlägget.

7 viktiga saker att tänka på om du står nära någon i sorgBrand logo
7 viktiga saker att tänka på om du står nära någon i sorg
Annons