Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Lena Hallengren visar nya frisyren efter bröstcancerbehandlingen

22 feb, 2022 UPPDATERAD 07 mar, 2022
Lena Hallengren
Socialminister Lena Hallengren har det senaste året behandlats för bröstcancer, något hon varit öppen med. Under behandlingstiden har hon dock burit en blond peruk – nu väljer hon att visa sitt nya hår.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: Det här är täta bröstBrand logo
TV: Det här är täta bröst

Våren 2021 berättade socialminister Lena Hallengren att hon drabbats av bröstcancer.

– Jag har fått diagnosen bröstcancer. Jag har opererats för bröstcancer och ska efterbehandlas, och eftersom cellgiftsbehandling är det som gäller under våren så vill jag gärna berätta om det, sa hon då i en intervju med Nyhetsmorgon.

Samtidigt som sjukdomsbeskedet härjade coronapandemins andra våg som värst och Lena Hallengren var en av de mest framträdande ministrarna.

Ville jobba på som vanligt

Hallengren sa då att hon under omständigheterna mådde ”väldigt bra”, och att hon både kände sig som vanligt, och ville bli behandlad som vanligt. Hon ville heller inte att kraven som henne på minister skulle förändras.

Annons

Samtidigt var hon ödmjuk inför att läget skulle kunna ändras under resans gång.

– Det kommer finnas dagar då jag är svagare, att nu orkar jag inte den här dagen, nu måste vi ta det lite lugnare och inte känna att jag har så många måsten, sade Lena Hallengren i intervjun med Nyhetsmorgon.

– Jag kan inte säga att det ena går före det andra. Det är klart att hälsan går före om jag måste välja. Min uppfattning är att det går att kombinera, men skulle det behövas får jag fundera om jag måste bli sjukskriven.

Hallengren har strålbehandlats för bröstcancer

Sedan dess har hon även strålbehandlats, och i oktober berättade hon att även den behandlingen var färdig.

”Det känns väldigt skönt och jag vill återigen tacka för allt stöd under min behandling, inte minst från er som följer mig här”, skrev hon då på Instagram.

”Nu får peruken stanna i lådan”

En sak som dock gjort att sjukdomen gått vissa förbi är att hon den senaste tiden burit en blond peruk. Nu har håret hunnit växa ut till en kort frisyr under och Hallengren väljer nu att ta av sig sin blonda peruk och visa upp sitt nya hår på Instagram.

”Nu får peruken stanna i lådan”, skriver hon i inlägget.

Kärleksbombad i sociala medier

Flera användare har kommenterat inlägget med hjärt-emojis och heja-rop. Däribland socialförsäkringsminister Ardelan Shekarabi och utbildningsminister Anna Ekström. Här är ett axplock på fina kärlekshälsningar som fyller socialministerns kommentarsfält:

Annons

"Fint! Och tack för att du så öppenhjärtigt delar med dig! Det innebär så mycket för så många att någon som du gör det. Du ger andra hopp"

"Du var fin i peruken också, men eget hår är bäst. Eloge till din styrka att du orkade jobba samtidigt med sjukdomen."

"Lika vacker med som utan ! Stark och modig kvinna"

"Är man vacker på insidan blir man vacker på utsidan. Låt du peruken ligga i lådan!"

"Imponerad av att du orkar jobba under en sådan jobbig period! Styrka och kraft har du verkligen! Skönt slippa peruken, antar jag"

Lena Hallengrens nya frisyr – färgat håret brunt

Den senaste tiden har vi fått se en ytterligare ny stil på socialministern. Det korta håret ser ut att växa ut fint och nu har Lena Hallengren också valt att färga det brunt. Vi tycker att hon är lika fin i allt, det viktiga är att man själv trivs!

Foto: TT

Källa: Instagram, TV4

Se också: Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Se också: Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige
Annons