Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Lena Endres uppväxt utan pappa: “Ljög och sa att han var bortrest”

22 maj, 2023 
Lena Endre
Det tog 30 år innan Lena Endre fick kontakt med sin biologiska pappa, något som så klart präglade hennes uppväxt.
Samtidigt har det gjort henne till en mer omtänksam mamma.
Annons
8 saker du kanske inte visste om Lena EndreBrand logo
8 saker du kanske inte visste om Lena Endre

När Lena Endre sommarpratade 2020 berättade om hon realtionen till sin biologiska far. Eller snarare bristen på relation.

Skådespelaren träffade nämligen inte sin pappa förrän hon var 30 år. Då sökte hon upp honom och det visade sig att han var en jazzmusiker som bodde i Las Palmas. Kontakten med fadern kändes mest konstig, har hon tidigare berättat för Expressen.

– Men det var ändå intressant och kanske förklarar varför jag har ett sådant stort musikintresse.

“Jag hade en annan pappa”

Hennes mamma Beryl gifte sig med arkitekten Ants Endre, och genom honom fann Lena en fadersgestalt.

I en intervju med Aftonbladet berättar hon mer om sin uppväxt, och skammen i att inte känna till sin biologiska far.

Annons

– Jag hade en annan bra pappa, men det var en barndom som var utan pappa i många år. Jag gick på dagis och fick ljuga och säga att han var bortrest. Jag hade en gympapåse i skolan med ett annat namn, jag sa att jag hade fått den av en kompis för vi hade bytt påse. Det var så fult att inte vara en kärnfamilj. Men det är ingenting jag går och grubblar på idag, säger hon till tidningen.

“Då kände jag ‘hej då’”

Det var Lena Endre själv som fick sträcka ut en hand för att återfå kontakten, men det dröjde innan hon fick någon återkoppling.

– Ja, men det tog två år efter att jag hörde av mig innan han svarade. Då hade jag blivit kändis i Varuhuset och då kände jag ”hej då”. Han har gått bort nu så frid i himlen, jag är ändå född, säger Lena Endre.

Hon menar att uppväxten gjort att hon själv är mer omtänksam mot sina barn, och att hon anser att den största uppgiften som förälder är att se till att barnen är älskade.

Foto: TT

Annons