Leif GW Persson om viktresan: "De svåra 25 återstår"

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Författaren och kriminologen Leif GW Persson är ständigt aktuell. Snart får vi också återse honom i tv-rutan när en ny säsong av ”GW:s mord” börjar sändas.

Under tisdagsmorgonen var han sommargäst i Nyhetsmorgon i TV4. I programmet berörde Leif GW Persson bland annat sin folklighet men också att folk i allmänhet verkar ha en bild av honom som inte stämmer.

Han tror att folk ser en stor, tjock, lite pösig gubbe, i själva verket tycker han att han är vek och innerlig.

– Jag tror att folk har en idé om hur jag är, och det är utseendestyrt. De förstår inte hur snäll och hygglig jag är. För det är jag faktiskt. Jag har utseendet emot mig, säger han och skrattar.

”Överexponerad och överexploaterad”

När programledarna beskriver honom som ”folkkär” påpekar Leif GW Persson att han har en tudelad bild av sitt kändisskap.

– Mina barn är inte så roade. Deras pappa är överexponerad och överexploaterad. Ibland åker det in någon intervju som inte var avsedd som intervju utan jag bara pratade med någon. Det var väl korkat av mig i den meningen. Men, det är en blandad erfarenhet. Jag blir ofta väldigt väl behandlad, ofta långt bortom förstånd och förtjänst. Det är man glad åt samtidigt, säger han i Nyhetsmorgon.

Och många vill gärna få en del av honom.

– Går jag tio meter på stan är det tio selfies som ska tas på den promenaden. Och det kan jag ju stå ut med om jag är ensam. Jag tycker att man har ett obligat mot sina konsumenter att vara hygglig. Men har du frun med blir det något annat. Hon vill ju gå ut med mig och ingen annan. Så visst händer det att jag säger nej, i regel till den elfte personen, säger Leif GW Persson.

Har gått ner 25 kilo

I en mycket uppmärksammad Nyårskrönika i Expressen lovade Leif GW Persson att göra en ordentlig viktresa innan året är slut.

Efter att ha börjat äta enligt LCHF-dieten, och utesluta sådant som bröd, pasta, ris och potatis, rasade kilona av honom. I stället lägger han kött och grönsaker på tallriken. Men nu har viktraset planat ut, medger han.

– Jag sa att jag skulle gå ner 50 kilo på ett år. Då vägde jag 137 kilo och det är lite mycket om man är 1,86 meter lång. Jag var smällfet. Nu har jag gått ner 25 kilo på ett drygt halvår och väger 112 kilo. Så jag har förvandlats från smällfet till vanlig tjockis. Det är hyggligt, men de svåra 25 återstår, säger han i TV4.

Här kan du se hela intervjun med Leif GW Persson:

 

 

Dela på: