Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Därför pratar Lasse Åberg normalt inte om sitt privatliv

10 jun, 2022 
lasse-inger-åberg-gå-isär-1
Lasse Åberg och hustrun Inger Åberg har varit nära på att gå isär, men trots alla vändor lever de ännu idag ut sina lyckliga dagar tillsammans, berättar han.
Annons

Förutom att skådespela och skriva och regissera filmer är Lasse Åberg, 82, bland annat konstnär, grafisk formgivare och musiker. Dessutom är han pappa till dottern Anna och sonen Max. Och hustrun Inger Åberg, 77, träffade han under studietiden.

– Inger träffade jag på Konstfack, hon gick på textillinjen och jag skulle bli reklamtecknare. Och vi hade en fling där och så småningom gifte vi oss och fick två rara barn, som nu är gravt medelålders, säger han nu i podcasten Nemo möter en vän. Han fortsätter:

– Så nu är vi också morfars far och morfars mor.

3 bråk som kan betyda att er relation är på väg att ta slutBrand logo
3 bråk som kan betyda att er relation är på väg att ta slut

Lasse Åberg: ”Vi är inte speciellt bra på att gräla”

Programledaren Nemo Hedén, 35, frågar om relationen någonsin knakat i fogarna, och om de varit nära på att gå isär någon gång. Varpå Lasse Åberg svarar:

Annons

– Nja, det har vi säkert varit men vi är inte speciellt bra på att gräla. Vi är lite så aggressionshämmade båda två.

– Nej men hon är min bästa kompis, och vi har samma intressen. Så jag tänker inte byta årsmodell, landar Lasse Åberg i vilket fall som helst i.

Därför talar inte Lasse Åberg om sitt privatliv

Han är sedan 1965 gift med Inger Åberg. De bor tillsammans i en villa i Fånäs, vid Bålsta. Inger är också konstnär, och jobbar med textilier. Deras museum ligger ungefär en kilometer ifrån bostaden, och den driver familjen tillsammans med andra personer.

Trots att Lasse Åberg har synts lite överallt i så många år håller han sitt privatliv för sig själv. Det här berättar han om i en intervju med Aftonbladet.

– Den intressanta biten är yrkesbiten. Jag tror vi gjort ett hemma hos-reportage, i Femina, när Inger var 20 och jag 25. Sedan har vi hållit oss borta från det. Jag får skäll av barnen också om vi viker ut oss, säger han till tidningen och fortsätter:

– Eller barn och barn… vi har ju inte bara barnbarn utan till vår stora glädje har vi även fått uppleva barnbarnsbarn. Det är vasst.

lasse åberg med frun
Inger och Lasse Åberg på röda mattan under på Stockholmspremiären av familjemusikalen Trazan & Banarne förra året.

Foto: TT

Annons