Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Lars Lerins sorg inför julen – efter moderns död

21 dec, 2022 
Ebba S. Dahlman
Ulrika Malm
Konstnären Lars Lerin förlorade nyligen sin mamma Gerd.
Nu reflekterar han över årets julfirande – det första efter moderns död.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Lars Lerin och Juniors kärlekssagaBrand logo
Lars Lerin och Juniors kärlekssaga


Stjärnorna på slottet
-aktuella konstnären Lars Lerin, 68, förlorade sin mamma Gerd för mindre än två månader sedan. Hon dog vid 92 års ålder efter en lång tids sjukdom.

Lars hade en nära relation till sin mamma och har, i tidigare intervjuer, sagt att hon var som hans tvillingsjäl. Nu förbereder han sig för den första julen utan henne.

– Ja, man har ju tanken som kommer så där undan för undan, att man tänker och känner en tomhet. Och ändå en lättnad, för att hon har fått somna efter mycket lång tid liggandes sjuk, säger Lars till nöjessajten Hänt i en ny intervju.

Adopterade tvillingdöttrar med maken Junior förra julen

Det var förra julen, den 14 december 2021 för att vara med exakt, som Lars Lerin och maken Manoel ”Junior” Marques Lerin, 44, berättade att de utökat familjen med två döttrar.

Annons

– De är två och ett halvt. De är tvillingar, berättade Junior för lokaltidningen NWT då.

Paret hade pojkarna Rafael och Gabriel sedan innan. De gick alltså från att vara tvåbarnsföräldrar, till att bli fyrabarnsföräldrar förra året.

Makarnas döttrar har fått namnen Iris och Gerd. Iris är döpt efter en grekisk gudinna och Gerd är döpt efter Lars mamma. Vilken fin hyllning till mamma Gerd!

Julen 2020 fick Lars Lerin den stora äran att agera julvärd i SVT på julafton. Här är han med maken Junior i studion inför uppdraget.
Julen 2020 fick Lars Lerin den stora äran att agera julvärd i SVT på julafton. Här är han med maken Junior i studion inför uppdraget.

Lars Lerins sorg inför jul – efter mamma Gerds död

Men om förra året var en jul i lyckans tecken, i och med tvillingarnas ankomst, så kommer årets julfirande att kantas av en del sorg. I den nya intervjun med nöjessajten berättar konstnären om känslorna inför årets jul- och nyårsfirande.

Lerin berättar att han aldrig lagt särskilt mycket tyngd vid julen som högtid. I år kommer han dessutom inte att få fira tillsammans med maken eller med sönerna.

Annons

– Jag kommer väl vara hemma med de yngsta barnen på jul. Junior kommer åka till Brasilien med de äldsta tror jag, för hans mamma har blivit sjuk och han vill träffa henne och så där. Jag vill ta det lugnt, jag har varit förkyld och hade ingen lust att dra i väg, säger Lars till Hänt.

Se också: Julvärdar genom tiderna – från 1959 till 2022Brand logo
Se också: Julvärdar genom tiderna – från 1959 till 2022

Nyårsfirandet är mer högtidligt tycker Lars, som reflekterar över att mamma Gerd inte kommer följa honom in i det nya året. Det orsakar honom en del obehag när han tänker på det.

– Jag tycker bara det är jobbigt med nyår, det här med ödet och vad som händer nästa år och så där. Min mamma dog ju i år och nu är bägge mina föräldrar borta, så då behöver jag ju inte oroa mig för det, men jag tycker ändå att det är lite halvt otrevligt, säger han.

Vi önskar dig en god jul och ett gott nytt år, Lars! Och vi är säkra på att mamma Gerd alltid finns med dig!

Foto: Stina Stjernkvist

Annons