Lerins sommarö 2020: Här är alla gäster i nya säsongen

Lars Lerin och Junior på sin sommarö.

Snart får vi se mer av det livsbejakande paret Lars Lerin och Junior.

Stina Stjernkvist/SVT

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Nu är det dags för säsong 3 av Lerins sommarö i SVT, där konstnären Lars Lerin och han make Manoel "Junior" Marques tar emot både kända gäster och lärlingar till sitt sommarparadis.

Där umgås de och målar tillsammans, och säsongen avslutas med en utställning där vi får se allt som skapats unger seriens gång

Den 25 november är det premiär, då sänds första avsnittet av tredje säsongen i SVT1, kl 21.00.

– Det var väldigt roligt att få välkomna gästerna till sommarön. Trots corona gick inspelningarna bra i det soliga vädret. Inga problem. Och det regnade bara en dag. Vi fick tillfälle att lära känna varandra och prata om både det ljusa och mörka i livet. Många fina möten i den underbara skärgården kring Fjällbacka och Väderöarna. Makrillfiske, matlagning, måleri och musik, säger Lars Lerin i ett pressmeddelande.

Lars Lerin och maken Junior.

Makarna har varit gifta sedan 2009 och har två barn ihop.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Här är gästerna i Lerins sommarö 2020:

Avsnitt 1: Kalle Moraeus och Birgitta Corbell

I premiäravsnittet som sänds onsdagen den 25 november får vi träffa lärlingen, livsnjutaren och glädjespridaren Birgitta Corbell och musikanten och programledaren Kalle Moraeus. Det blir hästmålande och Evert Taube-sång med mer. Missa inte lite klassiskt Lerin-mys i rutan!

Avsnitt 2: Hanna Hellquist och Per Anteryd

I andra avsnittet, som sänds den 2 december, gästas Lars Lerin och Junior av lärlingarnas egen danskung och livsentusiast Per Anteryd, samt av krönikören och jounalisten Hanna Hellquist. Lars tar med Hanna till en plats han skulle vilja måla av. Och så bjuder Per på en dansuppvisning i sjöboden.

Avsnitt 3: Marianne Mörck och Helene Holmström

I avsnittet som sänds den 9 december gästas Lars och Junior av två härliga kattälskare – lärlingen Helene Holmström samt skådespelaren och operasångaren Marianne Mörck.

Helene delar med sig av färgtips till Marianne, och avslöjar hemligheten bakom en riktigt bra kattmålning. Sedan ska Lars testa sin fiskelycka med Marianne –som visar sig vara en fena på att fiska!

Avsnitt 4: Marika Carlsson och James Andersson

I säsongens fjärde program, som sänds den 16 december, får paret besök av lärlingen och cosplay-fantasten James Andersson och ståuppkomikern Marika Carlsson.

Marika skapar konst av sand och snäckor, och letar efter mer material på stranden ihop med Lars – medan James äter ostron för första gången, som han plockat helt själv. Junior får dessutom oväntad hjälp i köket av journalisten och matälskaren Janne Josefsson.

Kalle Moraeus i första avsnittet av Lerin Sommarö.

Kalle Moraeus och Birgitta Corbell gästar säsongens första avsnitt.

Foto: Nexiko

Avsnitt 5: Fredrik Wikingsson och Dennis Hjalmarsson

Femte programmet sänds den 23 december, och då gästas Lars Lerin av lärlingen och framtidsvisionären Dennis Hjalmarsson, och journalisten och programledaren Fredrik Wikingsson.

Fredrik kommer underfund med att han faktiskt gillar att måla – trots att han inte "kan", och Dennis målar ett porträtt av Fredrik. De besöker dessutom Väderöarna och får uppleva en bit av historien ihop med Lars och Junior.

Avsnitt 6: Erik Lundin och Jessica Eneroth

I säsongens sjätte och sista avsnitt, den 30 december, får Lars och Junior träffa lärlingen och konstnärssjälen Jessica Eneroth, och rapartisten och ordkonstnären Erik Lundin. De målar varandras porträtt, och Erik får en hel del bra målartips av Jessica.

Sommaren avslutas i en färgstark utställning i Sjöboden och brasiliansk dans på bryggan.

Källa: SVT Foto: SVT

...

Läs mer:

Lars Lerin om ensamheten – efter händelsen med Junior och barnen

Timmy i Lerins lärlingar: ”Min lärare sa att det inte skulle bli något av mig”

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra:

Dela på: