Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Kritikstorm mot sexistiska förstasidan – om politikernas ben

29 mar, 2017 
Kvällstidningen Daily Mails objektifierande rapportering från mötet mellan Theresa May och Nicola Sturgeon ser ut att höra hemma på 50-talet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

När Storbritanniens premiärminister Theresa May och Skottlands försteminister Nicola Sturgeon i måndags möttes för att diskutera Brexit valde den brittiska kvällstidningen Daily Mail att inrikta sig på något helt annat än politik. På ettan publicerade de en bild där politikernas vader är i fokus och skämtade om att frågan kring hur man kan ena Storbritannien inte är så viktig – den verkliga frågan är istället vem av kvinnorna som har snyggast ben.

Den sexistiska förstasidan, med rubriken ”Never mind Brexit, who won Legs-it!”, har fått stor kritik världen över – inte minst på Twitter, där många kommenterat att den ser ut att höra hemma på 50-talet och att manliga politiker aldrig skulle behöva utstå att fokus ligger på utseendet snarare än ämbetet.

Ashley Gould har knåpat ihop en alternativ förstasida:

Annons

År 2013 rapporterade samma tidning kring mötet mellan dåvarande premiärministern och försteministern – och såväl kameravinkeln som rubriken var väldigt annorlunda:

Läs mer från Femina: Ilskan mot nya Vita huset-bilden: ”Inte en enda kvinna i rummet”

Så hade BBC-klippet sett ut – om det varit en mamma istället

Läs också: Så hade BBC-klippet sett ut – om det varit en mamma istället

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons