Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Klädkedjan skänker 10 procent till kvinnliga textilarbetare 8 mars

05 mar, 2018 
På Internationella Kvinnodagen den 8 mars går 10 procent av Lindex försäljning till projektet HERhealth – som bidrar till ökad kvinnohälsa i fattiga länder.
Annons

Den 8 mars är det Internationella Kvinnodagen – en dag som får alltmer uppmärksamhet för varje år, och inte minst 2018 efter hela #Metoo-rörelsen. Klädjätten Lindex firar denna dag genom att skänka tio procent av sin försäljning till kvinnliga textilarbetare, genom initiativet HERhealth.

Läs också: Inget mer plus size på Lindex – nu blir stora storlekar standard

HERhealth bidrar till ökad kunskap om hälsa och tillgång till hälsovård för kvinnor. Förra året drog klädkedjan in 1,1 miljoner kronor, vilket gick till att starta HERhealth-projekt i bland annat Bangladesh, Kambodja, Kina och Myanmar – vilket omfattar cirka 8 500 kvinnor.

– Kvinnan är oerhört viktig för oss på Lindex och vi arbetar på olika sätt för att stärka och inspirera kvinnor genom vår verksamhet. Vi gör det inte bara med vårt mode utan också genom olika engagemang. Respekt och lika möjligheter är en förutsättning för ett mer jämställt samhälle. Jag är stolt över att vi på Lindex tillsammans med våra kunder uppmärksammar Internationella kvinnodagen och HERhealth på detta sätt, säger Lindex hållbarhetschef Anna-Karin Dahlberg.

Läs också: 11 fina presenter att ge på Kvinnodagen 8 mars! 

Om HERhealth:

HERhealth är ett utbildningsprogram initierat av BSR (Business for Social Responsibility). Genom programmet får kvinnliga textilarbetare utbildning inom hälsa för att öka deras medvetenhet och tillgång till hälsovård. Sedan Lindex började arbeta med HERhealth 2012 har ungefär 22 000 kvinnor i Bangladesh, Kambodja, Kina, Indien, Myanmar och Pakistan nåtts av programmet.

Källa och foto: Lindex, BSR 

Annons