Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Karin Adelsköld: "Är en skitmorsa. Och nu är jag i full blom"

31 maj, 2017 
"Tiden räcker inte till. Det gör ont när mammor brister, varför skulle annars våren tveka?" skriver Karin Adelsköld. Nu hyllas det ärliga inlägget av tusentals.
Annons

Komikern och programledaren Karin Adelsköld driver just nu en uppskattad Instagramkampanj. Med hashtagen #bakominstagram vill hon visa att livet är mer än iscensatta bilder av lycka i sociala medier. Det senaste inlägget, som hyllats av tusentals följare, är inne på samma linje. På ett ärligt och härligt sätt lyfter Karin de bekanta känslorna som trängs i bröstet på stressade föräldrar i sommarlovstider.

Läs också: Karin Adelsköld om utmattningen: Jag är den deprimerade komikern

”Jag är en fiskpinnemamma. En jobba-för-mycket-mamma. En ta-upp-mobiltelefonen-mitt-i-maten-mamma. En som glömmer att packa gympakläder, kommer försent till utvecklingssamtalet och bara hittar en ren strumpa när barnet har bråttom till skolan. Jag är en skitmorsa. Och nu är jag, precis som syrenen, i full blom.”, skriver hon och lägger till:

”För den blomstertid nu kommer. Och den kommer jättejättesnabbt. Plötsligt ska alla måsten och göran och hinna-med-före-semestern vara klart på jobbet. Hemma är det barnens aktivitetsavslutningar, utvecklingssamtal och utflykter som man måste komma ihåg att handla matsäck till. Tiden räcker inte till. Det gör ont när mammor brister, varför skulle annars våren tveka?”

Hon liknar de sista veckorna innan sommaren vid ett flygledartest som kräver högsta betyg i fysik och psyke. Hon avslutar med uppmaningen att det måste få vara okej att vara en lite sämre förälder, arbetskamrat eller partner den här tiden på året.

Och att många känner igen sig syns tydligt bland kommentarerna. ”Skitmorsor unite” skriver någon, ”Underbart – så träffande” säger en annan och många tackar för Karins ärlighet.

Annons