Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Jon Henrik Fjällgrens saknad – har inte träffat sin dotter sen födseln

11 sep, 2021 
Jon Henrik Fjällgren
TT
För snart ett år sedan föddes Jon Henrik Fjällgrens dotter Ella.
Nu berättar artisten att han inte kunnat träffa sitt barn sedan hon kom till världen.
Annons
TV: Se 7 saker du kanske inte visste om Jon Henrik FjällgrenBrand logo
TV: Se 7 saker du kanske inte visste om Jon Henrik Fjällgren

I oktober förra året blev Jon Henrik Fjällgren pappa för första gången, till dottern Ella. En månad innan födseln gjorde han och barnets mamma Maret Nystad slut, och de har sedan dess levt på olika håll. Jon Henrik Fjällgren har flyttat tillbaka till Sverige medan Maret Nystad bor kvar i Nordnorge tillsammans med deras dotter.

Sedan dess har han varit öppen om saknaden för Ella, och på Instagram har han skrivit om hur jobbigt det är att inte kunna träffa henne så mycket som han önskar.

”Känns som att vi är så långt ifrån varandra men ändå inte. Det har gått en tid sedan jag fick hålla om dig nu och i mina drömmar så kan du dyka upp som en ängel från ovan och ta mig i handen”, har han bland annat skrivit.

Annons

Därför har Jon-Henrik inte träffat dottern Ella sedan födseln

I en intervju med Aftonbladet berättar han nu att han inte träffat dottern sedan födseln för snart ett år sedan.

– Vi har kontakt via telefon och film, Skype eller vad det heter. Det är jag väldigt tacksam för. Det har varit en svår situation med restriktioner och det är nästan fyra dagars resa för mig att ta mig dit. Som renägare kan jag inte bara lämna hjorden heller. Renarna har ju ben och vandrar dit de vill och då drabbas jag av det. Under våren har jag i princip varit med flocken från februari och i flera månader. Det ena problemet leder till det andra så det är svårt att få ihop allting, säger han till tidningen.

Dåvarande paret Maret Nystad och Jon Henrik Fjällgren.
Dåvarande paret Maret Nystad och Jon Henrik Fjällgren.

Och det är givetvis något som är kämpigt för den nyblivna pappan.

– Ja, det är väldigt trist. Jobbigt. Ofta händer det att man får såna här tunga känslor när man ser andra som är med sina barn. Då kommer mycket känslor.

Annons

Så är relationen till exet i dag

Han säger också att kontakten med Maret Nystad fortsatt är god.

Vid sidan om musiken sköter Jon Henrik Fjällgren om renarna på fjällen utanför Mittådalen i Härjedalen.

– Det jag gör här är att jag vill ge Ella möjlighet att börja med renar om hon vill i framtiden. Då måste man kämpa med hjorden, den lilla man har, och bygga upp en säker framtid för henne. Det kan vara mångas hela dröm är att få börja med renskötsel, men då har inte många klarat av att ge det arvet på grund av arbetsbördan och ekonomin som sällan går jämnt upp, det är ofta mer utgifter än inkomster, säger han till Aftonbladet.

TV: Här är 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: Här är 5 snackisar från veckan som gått

Foto: TT

Annons