Johan Rabaeus om beslutet att inte skaffa barn med Camilla Thulin

Så såg svenska kändisarna ut när de var 22 år gamla
0:57

Efter reklamen: Så såg svenska kändisarna ut när de var 22 år gamla

(0:57)

Slå på ljud

Den hyllade skådespelaren Johan Rabaeus har axlat flera olika roller under sin 50 års långa och framgångsrika karriär. Han har medverkat i otaliga uppsättningar, tv-serier och filmer som Ivan Kreuger, Ondskan, Sound of music, Ett drömspel, Den girige.

Men det är inte bara karriären som är framgångsrik, hans privatliv är minst sagt lika lyckat. Johan Rabaeus har i år delat 30 år tillsammans med livskamraten och modeskaparen Camilla Thulin. På frågan om vad det bästa med Camilla är svarar Johan:

– Hon är underbar på alla sätt och vis och den klokaste person jag vet. Camilla är också en seglardrottning och en jävel på knopar. Haha! Det finns dessutom ingen person som känner mig så bra som Camilla. Har man varit tillsammans i 30 år växer man ihop. Men det är klart att det också har stormat i vårt förhållande, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Johan Rabaeus om barndomstragedin: "Ett trauma"

”Det har inte alltid varit enkelt”

Inget bröllop har det blivit än, men inte av någon speciell anledning berättar Johan. Något som han också berättar är att det inte alltid varit lätt i relationen. Det har nämligen varit nära att både han och Camilla har packat väskorna. Men han avrundar med att det är fantastiskt att de lyckats hålla ihop så länge.

– Men vi får väl se om det händer innan jag dör, svarar han på frågan i samma intervju om ett eventuellt bröllop.

Johan Rabeus och Camilla Thuli

Paret har spenderat 30 år tillsammans.

Julia Dansarie/EXP/TT

Johan Rabaeus om beslutet att inte skaffa barn

Ett livsval som har paret har gjort är att inte skaffa barn. Johan berättar att paret har passerat det stadiet då det var aktuellt med barn. Och att det i dag är inget han saknar eller går runt och tänker på.

– Det där med villa och Volvo har nog aldrig varit något för oss. Vi har en vovve och jag har kontakt med bonusbarn från tidigare förhållanden. Det räcker bra. Men under en period ville jag faktiskt ha barn men då stretade Camilla emot.

Livsvalet, är något som flera har åsikter om enligt Johan.

– Ja, folk har alltid åsikter när man väljer att inte skaffa barn. Jag kan bli jävligt provocerad av det där. Vi som inte har barn existerar faktiskt också.

Foto: TT

Utvald läsning