Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Jessica Almenäs tvingas till operation: “Försökt undvika”

18 nov, 2021 
Jessica Almenäs tittar ut genom ett fönster.
Programledaren Jessica Almenäs rapporterar ofta från sportsändningar och har själv ett stort träningsintresse. Nu tvingas hon dock vila från det då hon motvilligt behöver genomgå en operation.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Jessica Almenäs 5 saker du vill vetaBrand logo
Jessica Almenäs 5 saker du vill veta

Jessica Almenäs har podden Träningspodden tillsammans med Lovisa "Lofsan" Sandström och har många gånger pratat som sitt stora träningsintresse.
– Jag tränar på något sätt i princip varje dag. Jag mår inte bra om jag inte får röra på mig, har hon tidigare sagt i en intervju med Apohem.

I dagsläget kan dock inte Jessica träna, hon har nämligen skadat sitt ena knä.
”Har dragit till knäet igen och ligger nu här med stora smärtor. Så nu har jag bestämt mig. Det blir operation nästa vecka. Har försökt undvika det men finns inga alternativ tyvärr”, skriver hon på sin Instagram Story.

"Har blivit värre och värre"

För Expressen berättar hon om skadan som hon fick när hon ägnade sig åt sin favoritaktivitet, nämligen att idrotta.
”Det är en meniskskada jag fick i somras när jag spelade basket. Det har blivit värre och värre under hösten och nu har jag så ont att jag måste operera nästa vecka”, skriver hon i ett sms till tidningen.

Annons

Programledaren spelar basket i Kungsholmens lag i division 3 och räknar med att snart kunna spela igen.
”Det är en enkel titthålsoperation och borde inte vara mer än 6 veckors rehab. Jag hoppas vara tillbaka på basketplanen snart”, skriver hon.

Skadade sig 2017

Det är inte första gången som Jessica skadar sig på en basketträning. 2017 gjorde hon illa foten och behövde gå med kryckor.
”Mitt i en sidoförflyttning hörde jag hur det smällde till i foten och kände en enorm smärta i hälen. Kände direkt att det var en rejäl skada och att jag inte kunde fortsätta. Efter så många år som idrottare så vet man bara sånt”, skrev hon då i ett inlägg på sin blogg.

Jessica behövde då vila någon månad från träningen och foten svullnade upp och blev blå.
”Besviken var jag också. Och ledsen. Jävla skitkropp till att inte hålla”, skrev hon 2017.

Foto: TT

Annons