Jenny Strömstedts tårar efter Niklas Strömstedts fina ord

Det skiljer 14 år mellan makarna Jenny & Niklas Strömstedt.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

För tio år sedan gick Jenny och Niklas Strömstedt och gifte sig under romantiska omständigheter en solig dag i juli. Sedan dess har kärleken spirat mellan turturduvorna, som allt jämt håller sig upptagna med arbete eller den stora familjen där bonusbarnen nästan utgör ett helt fotbollslag.

Jenny har de tre döttrarna Mika, Kitty och Vanna från sitt tidigare äktenskap, och Niklas har sönerna Adam och Simon, och dottern Maja sedan tidigare. Och inte att förglömma de fyrbenta familjemedlemmarna – katterna Kerstin och Eva-Charlotte.

Jenny Strömstedts tårar över ålderskillnaden mellan makarna

I kvällens avsnitt av TV4-programmet Tillsammans med Strömstedts ger gästerna Christina Schollin och Hans Wahlgren makarna Strömstedt ett uppdrag. Christina ber både Jenny och Niklas att skriva brev till varandra som de sedan ska läsa upp inför varandra senare på kvällen. Och uppdraget tar Niklas på största allvar och hans vackra brev tvingar Jenny till tårar.

– Nu tänker jag på hur det ska bli sedan när jag är gammal och mycket äldre än du. Kommer vi ha hunnit med allt vi vill ha gjort då? Har vi hunnit resa genom världen då?, läser Niklas Strömstedt upp från sitt brev och refererar till det faktum att Niklas är 14 äldre än Jenny.

I sitt brev till Jenny framför han även hur mycket han uppskattar hennes unika tänk, och unika språk. Och Jenny blir helt klart berörd.

– Nu börjar jag ju gråta. Jag skrev inte alls lika fint som du. Men det handlar ju om det – att vi ska hitta någon gemensam idé om hur vi ska använda den här tiden, för det är hemskt att tänka på men den är ju ändlig. Det är så mycket jag vill hinna göra. Det här blev ju jättesorgligt! Vi ska väl fan inte dö än, snyftar Jenny Strömstedt som väljer att inte läsa upp sitt brev för maken (i varje fall inte framför kamerorna).

Den 16 juli 2011 slog klockorna för makarna Strömstedt när de knöt hymens band i Trosa.

Foto: TV4/TT

Redaktionens tips

Christina Schollin om livet med Hans Wahlgren: Det höll ihop äktenskapet

Niklas Strömstedt om mammans oro över relationen med Jenny Strömstedt

Ny studie: Äldre löper större risk att få covid-19 två gånger

Dela på: