Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Jenny Alversjös nya besked – två veckor efter stroken

13 nov, 2019 
AvLina Arvidsson
I slutet av oktober drabbades Nyhetsmorgons programledare Jenny Alversjö av en stroke. Enligt hennes läkare hade hon tur och fick efter några dagar på sjukhuset komma hem. Nu skriver TV4-profilen om tankarna som väckts efter stroken.
Annons

Det var den 31 oktober som chockbeskedet kom: TV4-profilen Jenny Alversjö, 45, hade drabbats av en stroke. På Instagram skrev Nyhetsmorgon-programledaren själv om händelsen.

Åskknallshuvudvärk och ilfart till akuten. Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag … mitt i livet. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla. Men enligt läkarna har jag haft tur. Det har gått så bra det bara kan gå och jag mår under omständigheterna bra”, skrev Jenny Alversjö.

Det otäcka beskedet kom som en chock för alla. Kommentarsfältet på Instagram fylldes snart av hälsningar från vänner, kollegor och fans. Inlägget har i skrivande stund över 4600 kommentarer.

Hjälp! Ta hand om dig och krya på dig!” skrev Agneta Sjödin.

Men herregud Jenny!!! Vilken tur att du trots allt känner dig ok? Stackare! Vila och krya!!” skrev sångerskan Charlotte Perrelli.

Älskade Jenny! Så fruktansvärt läskigt. Vi finns här för dig vad du än behöver. Kram, vila och kärlek!” skrev kollegan Anna Brolin.

Annons

Några dagar efter beskedet om stroken fick Jenny Alversjö komma hem. Hon skrev då att hon kände sig starkare för varje dag. Hon passade också på att tacka för allt stöd hon fått efter stroken.

”Vill tacka för det enormt fina stöd och alla hälsningar ni skickat. Tusentals kommentarer. Ofattbart. Tack med hela mitt hjärta. Och tack Nyhetsmorgon för fina blommor”, skrev hon då.

Firar dotterns födelsedag

Nu har det gått ytterligare en tid efter att Jenny fick åka akut in till sjukhuset. På Instagram berättar den populära Nyhetsmorgon-profilen om de tankar som väckts efter stroken. Bland annat ville hon helst av allt kunna fira sin dotters födelsedag. På bilderna i inlägget syns hennes dotter, Olivia Alversjö som fyller 19 år, firas med mängder av presenter.

Tusen tankar kommer upp när livet stannar. Stora som små. En av de viktigaste var om jag skulle kunna fira min dotters födelsedag. Och så blev det. Stort grattis Olivia. Är så otroligt stolt över dig”, skriver Jenny Alversjö i ett inlägg på Instagram.

FOTO: TT

Läs mer:

Jenny Alversjö om sjukdomen: ”Trodde jag skulle dö”

Maja fick stroke under graviditeten

Minska risken för stroke – med korta promenader

Annons