Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Jennifer Lawrences svar på klädkritiken: "Extremt förolämpad!"

22 feb, 2018 
Oscarsbelönade stjärnan Jennifer Lawrences klänning skapade kontrovers – nu svarar hon på kritiken.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Iklädd en djupt urringad, svart Versace-klänning med hög slits fotograferades skådespelerskan Jennifer Lawrence tidigare i veckan, under en pressdag i London för sin kommande film Red Sparrow. Fotograferingen skedde utomhus i en kylig temperatur på några enstaka plusgrader – något som skapat kontrovers på Twitter. Inte minst då hennes manliga motspelare var betydligt mer påklädda under fototillfället.

LÄS OCKSÅ: De lär unga killar om sexism

Ett flertal personer har kommenterar att Jennifers lättklädda look är sexistisk – ett tecken på att kvinnor förväntas se sexiga ut oavsett väder. Men den uttalade feministen Jennifer Lawrence har ett helt annat sätt att se på saken.

Annons

Läs också: Alicia Vikander om #MeToo: ”Kände mig äcklad”

”Det här är mer än bara fullständigt löjligt, jag känner mig extremt förolämpad”, skriver skådespelerskan i ett Facebookinlägg. ”Versace-klänningen var fantastisk, tror ni att jag tänker dölja den klänningen med en kappa och halsduk? Jag var utomhus i 5 minuter. Jag skulle ha stått i snön för den klänningen eftersom jag älskar mode och det var mitt val.”

Att skapa kontrovers kring något så trivialt som en klänning flyttar fokus från mer betydelsefulla kvinnofrågor, argumenterar Jennifer.

Annons

Läs också: Här är hjältinnan som ska bekämpa sexuella trakasserier

”Det här är sexistiskt, det är löjligt, det är inte feminism”, skriver hon.

Foto: IBL

Läs även:

De bästa svaren kändisar gett på sexistiska frågor

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Annons