Jada Pinkett Smiths första ord efter bråket på Oscarsgalan

Jada Pinkett Smiths första ord efter bråket på Oscarsgalan
Oscarsgalan: Här slår Will Smith till Chris Rock
1:23

Efter reklamen: Oscarsgalan: Här slår Will Smith till Chris Rock

(1:23)

Slå på ljud

Oscarsgalans stora snackis var när Will Smith klev upp på scen och slog till Chris Rock i ansiktet, efter att komikern skämtat om hans fru Jada Pinkett Smiths frisyr.

Jada rakade av sig allt hår förra året, efter att hon i ett par år lidit av alopecia, en sjukdom som orsakar håravfall.

Reaktionerna efter skandalen på Oscarsgalan

Reaktionerna har efter den omtalade händelsen varit spridda. Några menar att det var rätt av Will att stå upp för sin fru, andra menar att våld aldrig är okej. En av Jadas nära vänner, Tiffany Haddish, sa efter galan:

– Som kvinna, som har varit oskyddad, när någon säger: ”Håll min frus namn borta från din mun, lämna min fru ifred” det är vad din make ska göra, eller hur? Skydda dig. Det betydde allt för mig. Världen kanske inte gillar hur det gick till, men för mig var det det vackraste jag någonsin sett, för det fick mig att tro på att det fortfarande finns män där ute som älskar och bryr sig om sina kvinnor, sina fruar.

Ja, pratats har det, från alla håll och kanter – men inte från Jadas håll. Förrän nu.

Will och Jada Pinkett Smith på Oscarsgalan.

Will och Jada Pinkett Smith på Oscarsgalan.

Jada Pinkett Smiths första ord efter Oscarsgalan

Will Smith har efter galan gått ut och bett om ursäkt offentligt, och den här gången riktade sig ursäkten till Chris Rock – vilket den inte gjorde när han först bad om ursäkt under själva Oscarsgalan, en kort stund efter att han slagit till Chris, då Will gick upp en andra gång på scenen – och då för att ta emot sin första Oscar.

”Mitt beteende på gårdagens Oscarsgala var oacceptabelt och oförsvarligt. Skämt på min bekostnad är en del av jobbet, men ett skämt om Jadas sjukdom var för mycket för mig att uthärda och jag reagerade känslomässigt”, skrev Will i ett inlägg på Instagram.

Och Jadas första ord efter galan ser vi också i en Instagram-post, som lyder:

”Det här är en tid för att läka och jag kommer att göra det”.

Foto: TT

Utvald läsning