Izabella Scorupco stöttas av vännerna efter sjukdomskampen

Izabella Scorupco
5 aktuella frågor och svar om covid-19
Slå på ljud

Skådespelaren och modellen Izabella Scorupco har varit rejält krasslig och har inte delat något inlägg på Instagram sedan årsskiftet.

Nu berättar den svenska Bondbruden att hon smittats av coronviruset och varit sjuk i hela sju veckor! Det hela verkar dock ha slutat bra, och hon är nu på banan igen.

”Jag tror att jag är tillbaka. Min första post-covid-vandring i dag utan att känna att jag kommer att dö. Det har varit en galen resa. Nya överraskande symptom varje dag under de senaste sju veckorna”, skriver hon på Instagram till en bild när hon är ute och går med ett munskydd.

Känner fortfarande av sjukdomen

Izabella Scorupco berättar att det började med att hon förlorade luktsinnet och smaken, och att allt som hon äter och dricker nu smakar metall.

”Det värsta har varit den outhärdliga huvudvärken dagar och nätter, och nu tröttheten och hjärndimman som jag längtar efter, och hoppas, att bli av med. Jag vill bara må lite normalt igen”, fortsätter hon.

Så helt återställd är skådespelaren inte, men hon kan ändå se något positivt av att ha smittats av viruset.

”Det som är bra är att jag nu har antikroppar i några månader framöver, så jag kommer be många vänner och personer om kramar. Det kan bli lite pinsamt och det ber jag om ursäkt för. Men jag har verkligen saknat kramarna”.

Vännernas stöd efter sjukdomen

Hon avslutar inlägget med att uppmana följarna att ta hand om och skydda varandra och de nära och kära.

En hel drös personer har gått in och stöttat Izabella Scorupco och skickat krya på dig-meddelanden.

”Nää älskade du. Här kommer en puss och en kram. Hoppas du mår bättre snart”, skriver podprofilen Vanessa Falk.

”Krya på dig. Skönt att höra att du mår bättre. Kramiz”, skriver tidigare fotbollsspelaren Tomas Brolin, och programledaren Jessica Almenäs skriver:

”Fy vad jobbigt! Glad att du är bättre.”

Och det får man verkligen hålla med om!

Bild: TT

Utvald läsning