Idol-vinnaren Erik Grönwall har cancer

Erik Grönwall har fått cancer
Idol-vinnaren Sjuk I Cancer
0:45

Efter reklamen: Idol-vinnaren Sjuk I Cancer

(0:45)

Slå på ljud

Erik Grönwall slog igenom när han vann det populära programmet Idol 2009. Efter Idol har han fortsatt sin karriär som artist och har varit frontman i rockbandet Heat i tio år, fram till 2020.

Men nu berättar han en tråkig nyhet på Instagram. Till en bild från sjukhussängen skriver han att han drabbats av cancer.

”För ungefär en månad sedan var jag full av energi, kapabel att göra allt jag normalt gör, som vanligt. Men då dök det upp från ingenstans. Jag började känna mig utmattad, jag hade ingen energi att utföra de enklaste uppgifterna och det var som om jag hade sprungit ett maraton när jag bara gick med min hund i fem minuter. Något stämde inte”, skriver han och fortsätter:

”Så jag tog några blodprover och ... spola framåt ... det är nu den tredje veckan med behandling mot akut lymfatisk leukemi (ALL).”

Gripande orden om sjukdomen

Artisten har skrivit ett långt inlägg om sjukdomen och hur han mår. Bland annat att han länge funderat på om han ska berätta om det hela, eller hålla det för sig själv.

”Det har gjorts så mycket framsteg inom det här området. Min kropp reagerar bra på behandlingen, men det är en lång behandling och det kommer att bli den tuffaste utmaningen i mitt liv hittills, för mig och min familj. Psykiskt och fysiskt.”

Utvald läsning