Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Hundcoachen Fredrik Steen tvingades hålla flickvännen Mikaela hemlig

09 mar, 2021 
Mikaela ”Mimmi” Nyberg och sambon Fredrik Steen, känd som hundcoachen.
TT
Att mycket av Fredrik Steens liv handlar om hundar har nog inte undgått många.
Nu visar det sig att det var tack vare de fyrbenta djuren som han träffade rätt i kärleken.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Fredrik Steen, 48, är hundcoachen med hela svenska folket. Han skriver böcker och föreläser, har varit lärare och instruktör för nya polishundförare och syns ofta i TV4:s Nyhetsmorgon. Bland annat!

TV: Kändisarna som fyller jämnt under 2022Brand logo
TV: Kändisarna som fyller jämnt under 2022

Ja, en stor del av Fredrik Steens liv kretsar kring hundarna. I intervju med Hemmets journal kommer det nu fram att det också var genom dem som han träffade sin sambo Mikaela ”Mimmi” Nyberg, 28.

Så träffades Fredrik och Mikaela

Hon berättar nämligen att hon sett Fredrik Steen på tv och blivit attraherad av honom. Och en för fem år sedan dag såg hon honom på stan och beslutade sig för att gå fram. Men Mimmi behövde snabbt komma på en plan för att han något att säga, så hon drog en vit lögn.

– "Jag har en jättejobbig hund som skäller och drar i kopplet. Snälla, snälla, kan inte du hjälpa mig?" bönade jag. Fredrik sa att det var självklart att jag skulle få hjälp med min hund. Eftersom han hade bråttom till en filminspelning hade han inte tid att prata där och då men han gav mig sitt nummer och bad mig höra av mig, berättar hon i intervjun.

Annons

Saken var bara den att Mimmi inte hade en hund just då. De träffades på ett kafé och till slut kom det fram att hon slirat lite på sanningen när det kommer till sitt hundägande.

– Jag hade nog anat att det var så men det spelade ingen roll för mig. Det enda som betydde något var att vi hade så otroligt roligt tillsammans. Efter den där fikastunden har vi aldrig skilts åt. Mimmi följde med mig hem och blev kvar, säger Fredrik Steen.

Tvingades hålla relationen hemlig

Till en början kände de sig manade att hålla relationen under radarn eftersom att det skiljer 20 år mellan dem. Till sist fick Mimmis mamma reda på det när paret dök upp på tv tillsammans, sittandes i publiken på Sommarkrysset.

Först var hennes föräldrar svalt inställda till sin dotters nya partner.

– När Mimmis pappa konfronterade mig med hur han kände svarade jag att jag hade all respekt för hans åsikter. "Men du har fel och det kommer du att märka i längden", lade jag till, säger Fredrik Steen.

Nu har de en god relation till varandra, och hundcoachen säger att han fått fyra nya vänner i sambons biologiska och bonusföräldrar.

Foto: TT

Se också: Konstiga vanor hundar anammar från sina ägareBrand logo
Se också: Konstiga vanor hundar anammar från sina ägare
Annons