Hundcoachen Fredrik Steen tvingades hålla flickvännen Mikaela hemlig

Mikaela ”Mimmi” Nyberg och sambon Fredrik Steen, känd som hundcoachen.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Fredrik Steen, 48, är hundcoachen med hela svenska folket. Han skriver böcker och föreläser, har varit lärare och instruktör för nya polishundförare och syns ofta i TV4:s Nyhetsmorgon. Bland annat!

Ja, en stor del av Fredrik Steens liv kretsar kring hundarna. I intervju med Hemmets journal kommer det nu fram att det också var genom dem som han träffade sin sambo Mikaela ”Mimmi” Nyberg, 28.

Så träffades Fredrik och Mikaela

Hon berättar nämligen att hon sett Fredrik Steen på tv och blivit attraherad av honom. Och en för fem år sedan dag såg hon honom på stan och beslutade sig för att gå fram. Men Mimmi behövde snabbt komma på en plan för att han något att säga, så hon drog en vit lögn.

– "Jag har en jättejobbig hund som skäller och drar i kopplet. Snälla, snälla, kan inte du hjälpa mig?" bönade jag. Fredrik sa att det var självklart att jag skulle få hjälp med min hund. Eftersom han hade bråttom till en filminspelning hade han inte tid att prata där och då men han gav mig sitt nummer och bad mig höra av mig, berättar hon i intervjun.

Saken var bara den att Mimmi inte hade en hund just då. De träffades på ett kafé och till slut kom det fram att hon slirat lite på sanningen när det kommer till sitt hundägande.

– Jag hade nog anat att det var så men det spelade ingen roll för mig. Det enda som betydde något var att vi hade så otroligt roligt tillsammans. Efter den där fikastunden har vi aldrig skilts åt. Mimmi följde med mig hem och blev kvar, säger Fredrik Steen.

Tvingades hålla relationen hemlig

Till en början kände de sig manade att hålla relationen under radarn eftersom att det skiljer 20 år mellan dem. Till sist fick Mimmis mamma reda på det när paret dök upp på tv tillsammans, sittandes i publiken på Sommarkrysset.

Först var hennes föräldrar svalt inställda till sin dotters nya partner.

– När Mimmis pappa konfronterade mig med hur han kände svarade jag att jag hade all respekt för hans åsikter. "Men du har fel och det kommer du att märka i längden", lade jag till, säger Fredrik Steen.

Nu har de en god relation till varandra, och hundcoachen säger att han fått fyra nya vänner i sambons biologiska och bonusföräldrar.

Foto: TT

Mer innehåll från MåBra

10 tecken på att din katt verkligen älskar dig

Hundtränaren: Sluta genast att curla din hund!

Sju tecken på att din hund älskar dig mest

Dela på: