Hilda blev ofredad på spårvagnen – nu söker hon sin hjälte

Hilda räddades på spårvagnen.

Artikeln är uppdaterad!

När Hilda Rössle, 22, skulle hem efter en kväll med vännerna i Göteborg råkade hon ut för det som många kvinnor fasar för i nattraffiken.

På spårvagnen kommer en man fram till henne och frågar om han får köpa en cigarett av henne. När hon svarar att hon inte röker står han ändå kvar och stirrar på henne. Hon frågar om hon kan hjälpa honom med något annat, varpå han svarar att han gillar hur hon ser ut och att hon måste förstå och acceptera att män kommer fram och vill prata med henne.

– Då kontrar jag med att män som han måste förstå att småtjejer som mig blir rädda av män som beter sig som honom, kontrar hon då, säger hon till Aftonbladet.

Han svarar att hon får skylla sig själv eftersom hon är så söt och vägrar gå därifrån, vilket skrämmer Hilda.

Hilda och mannen är långt ifrån ensamma på spårvagnen, men trots att det är många som hör konversationen är det ingen som ingriper. Förutom en tjej.

Hildas inlägg

Hildas inlägg på Facebook för att hitta tjejen som hjälpte. Foto: Facebook

– Hon utbrast ”Hej Jessika” och slog sig ner bredvid mig. Jag förstod direkt vad det var hon gjorde och hakade på. Mannen försvann direkt när han insåg att jag hade sällskap, säger Hilda till Aftonbladet.

Tjejen som räddade Hilda från den obehagliga situationen erbjöd sig att hålla henne sällskap under resan och menade att ”vi tjejer måste hålla ihop”. Nu skulle Hilda vilja tacka tjejen som hjälpte henne på spårvagnen i helgen, men kommer inte ihåg vad hon hette.

– Jag är så himla tacksam för det hon gjorde. Hon såg vad som var på gång, ingrep och såg till att jag kunde ta mig hem säkert. Det ska hon ha en eloge för, bara vetskapen om att jag har människor med sånt civilkurage runt om mig gör att jag känner mig lite tryggare, säger hon.

Hilda beskriver tjejen:

– Hon var nog 23–25 år, hade stort fint afro-hår och kallade mig Jessica. Jag hoppas att hon läser detta så jag kan tacka henne ordentligt.

Nytt: Senare under måndagen gav sig hjälten till känna: 30-åriga Aster Solomon från Kortedala i Göteborg hörde av sig till Hilda på Facebook, och inledde konversationen passande nog med ”Hej Jessika!”

– Jag vet hur den där obehagliga känslan känns. Jag tror att nästan varje kvinna har varit med om det som Hilda var med om. Jag tänkte inte så mycket, utan gick fram till Hilda och låtsades att jag kände henne, säger Aster till Aftonbladet.

Källa:  Aftonbladet

Foto: Facebook/IBL

 

7 kvinnor som ger styrka när allt känns svart

Läs också: 7 kvinnor som ger styrka när allt känns svart

 

 

Utvald läsning