Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Helena Hysén har drabbats av cancer i sköldkörteln

16 okt, 2021 
helena hysen
Helena Hysén, 59, har fått cancer. Det berättar hon med egna ord i en ny intervju med Aftonbladet.
Annons
TV: 5 tecken på problem i sköldkörtelnBrand logo
TV: 5 tecken på problem i sköldkörteln

Helena Hysén är mamma till tre barn; Annie Hysén, Antonio Hysén och Alexander Hysén, vars pappa är ex-maken och före detta fotbollsspelaren Glenn Hysén. Helena och Glenn var gifta åren 1987–2011 och skilde sig på grund av att han varit otrogen. Relationen mellan dem har länge varit frostig men på senare tid har den tinat upp, vilket Helena pratade om med Hänt Extra tidigare i år.

– Man ska kunna gå förbi varandra och hälsa. Jag kan faktiskt säga att jag stött på honom två, tre gånger. Då har jag till och med fått en kram! Det är faktiskt rätt skönt. Nu kan vi liksom säga hej till varandra och så där, sa hon då.

I en ny intervju med Aftonbladet berättar Helena nu att hon fått ett cancerbesked, och om stödet från barnen under denna svåra tid.

Annons

Har haft sina misstankar under året

– I tisdags ringde läkaren och frågade om jag var själv och om jag satt ned. Då förstod jag direkt, säger Helena till Aftonbladet.

Hon har drabbats av en elakartad tumör i sköldkörteln, men prognosen är enligt läkare god.

– Jag har förstått att det är något fel. Man känner sin egen kropp, men det är jobbigt att hela tiden behöva övertyga läkarna om att någonting är fel, fortsätter hon.

Helena beskriver hur hon har levt med tumörer och cystor i halsen sedan 27 års ålder. Dessa har hon regelbundet kollat upp och så sent som i vintras meddelade läkare att allt såg bra ut, detta trots att Helena själv kände av en för henne ovanlig trötthet. Under året har hon även gått upp i vikt, trots att hon ätit och rört på sig på samma vis som tidigare. Helena menar att det har berott på tumören på sköldkörteln. Hon har under året vänt sig till vården om detta men då fått lugnande besked. I somras gjorde hon nya undersökningar och i juli upptäcktes tumören.

Annons

Riktar kritik mot vården

Att höra ordet ”cancer” fick det att svartna för ögonen, berättar Helena för Aftonbladet.

– Jag fick sådan fruktansvärd dödsångest, jag är inte ens 60. Jag är inte beredd på att dö, förklarar hon.

Om fyra veckor ska tumören opereras bort. Helena har fått besked att strålning och cellgifter inte behövs i hennes fall. Hon har fått sömnpiller utskrivna för att få ro om nätterna fram till det är dags.

helena med barnen anton och annie hysén
Helena med barnen Annie och Anton Hysén.
alexander hysén
Sonen Alexander Hysén.

Vid sin sida ha Helena barnen. Hon beskriver hur de alla är rädda, och att det är viktigt för henne att de är insatta i hela processen.

– Jag tog med mig min dotter Annie till sjukhuset så hon skulle få höra allt och ställa frågor. Hon har sedan informerat de andra barnen Alex och Anton så de inte tror att jag undanhåller något.

Helena riktar kritik mot vården för att det dröjde att ställa rätt prognos.

– Hade kunnat gå åt pipan och det gör mig så förbannad, säger hon.

Källa: Aftonbladet

Foto: TT

TV: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: 5 snackisar från veckan som gått
Annons