Här vaccineras Dolly Parton till raderna av “vaccine”

dolly parton

Videon kunde inte hittas

I april i fjol donerade Dolly Parton motsvarande tio miljoner kronor till framtagandet av ett coronavaccin. I november stod det klart att vaccinet Dolly donerat pengar till är 95 procent effektivt mot viruset – och nu har hon själv fått en dos.

Videon visar stjärnans vaccinering

I sann Dolly-anda passade stjärnan på att sprida ett fint budskap. Hon stämde nämligen upp till sång innan hon fick sin spruta. Melodin var välbekant, hennes megahit Jolene fick ny text i form av ordet ”vaccine”.

Dolly sjöng ”Vaccin, vaccin, vaccin, vaccin, jag ber dig snälla, tveka inte nu. Vaccin, vaccin, vaccin, vaccin, när du är död, ja då är det för sent!”

– Jag skojar lite, men det är på dödligt allvar, sa hon efter sången.

Videon som laddats upp på Dolly Partons sociala medier visar därefter hur Dolly får en vaccinspruta i armen av en läkare.

– Tror du att du grejade det?, frågar Dolly läkaren efter att han tagit ut sprutan igen.

– Jag klarade det, svarar han Dolly.

Stolt över sitt bidrag

Det var efter att en vän vid Vanderbilt University Medical Center i Tennessee berättat för Dolly att man gjort spännande framsteg i vaccinforskningen som hon bestämde sig för att stoppa in pengar i projektet. Så här sa Dolly i fjol till BBC:s The One Show när nyheten om hennes donation nådde allmänheten:

– Jag är säker på att många många miljoner dollar från många människor lagts på forskningen efter ett vaccin, men jag känner mig så stolt över att ha varit en del av den summan pengar som förhoppningsvis kommer att bli någonting viktigt, och som kommer att hjälpa till att läka den här världen. Gud vet att vi behöver det!

Källa: SVT Nyheter

Utvald läsning