Artikeln innehåller reklamlänkar
Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Här är smarta prylen som får dig att känna dig tryggare på kvällen

04 mar, 2021 
Johanna Svan
Plegium försvarsspray
Vi är många som känner oss otrygga när vi exempelvis behöver gå ut i vårt bostadsområde på kvällarna. Mest rädsla finns det hos kvinnor. Men nu finns prylen som kan få oss att känna oss lite tryggare.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Totalt uppger 30 procent av befolkningen, 16–84 år, under 2020 att de känner sig mycket eller ganska otrygga eller att de till följd av otrygghet undviker att gå ut ensamma under sena kvällar i sitt bostadsområde, detta enligt Brå (Brottsförebyggande rådet).

Nivån är ungefär den samma som under 2019 och det är betydligt vanligare att kvinnor känner sig otrygga (38 respektive 22 procent).

Bland män är andelen som känner sig otrygga störst i åldersgruppen 75–84 år medan andelen bland kvinnor är störst i åldersgruppen 20–24 år, tätt följt av åldersgruppen 75–84 år.

Med ett smart försvarsspray som både irriterar ögonen, låter och ringer upp nödkontakter med angiven position är vi många som kan känna oss tryggare!

Plegium försvarsspray

Försvarssprayet är lagligt och innehåller en kraftigt ögonirriterande mentolbaserad röd färg, siren och LED-lampor. Det ingår dessutom gratis automatiska positions-SMS och telefonsamtal till dina nödkontakter.

Med en magnetisk delbar nyckelkedja och fyra års laddfri batteritid kan du alltid bära med dig försvarssprayen.

Sprayen finns i två olika färger, svart och mintgrönt.

ANNONS Läs mer om hur det fungerar och köp sprayen här

Svart försvarsspray med flera olika funktioner.

ANNONS Här kan du köpa sprayen

Foto: TT

Annons