Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Här är kändisarna med musikkarriärer – som du inte hade en aning om

07 jul, 2021 
Vänster: Bingo och Katrin. Höger: Björn Borg.
Nyligen släppte, ganska otippat, influencern Bianca Ingrosso en singel som i skrivande stund ligger på Sveriges Topp 50-lista. Och hon är inte den enda kändisen med en oväntad musikkarriär. Kommer du ihåg vilka andra kändisar som släppt musik? Vi lovar att vissa kommer att förvåna dig.
Annons
Se kändisarnas historiska look-alikesBrand logo
Se kändisarnas historiska look-alikes

Skådisar, modeller och fotbollsspelare – det är några av dem som har släppt låtar vid sidan av sina vanliga karriärer. Vssa är mer otippade än andra. MåBra har listat några av stjärnorna med hemliga musikkarriärer.

Glenn Hysén

Glenn Hysén är mest känd för sin före detta lysande fotbollskarriär som spelare i IFK Göteborg och Liverpool FC men också som landslagstränare och fotbollskommentator.

På senare år har han även deltagit i underhållningsprogram som Let´s Dance och, kanske mest otippat av allt, släppt en jullåt. Det var 2020 som Glenn gjorde låten Tomten eller? tillsammans med Hernqvist och Dunder.
– Jag älskar allt med julen och det är en jäkligt mysig högtid, sa han till Göteborgsposten när han släppte låten.

Annons

Systrarna Graaf

Hannah och Magdalena Graaf har sysslat med allt möjligt sedan de blev kända för svenska folket – modellat, skrivit böcker, deltagit i underhållningsprogram och jobbat som influencers. Det som alla kanske inte kommer ihåg är att de tillsammans hade popgruppen Graaf. Duon hade sin storhetstid i slutet av 90-talet och gjorde några få hits, bland annat You Got (What I Want).

Victoria Silvstedt

Victoria Silvstedt är en mångsysslare men mest känd är hon antagligen för sin modellkarriär. Förutom det har hon bland annat skådespelat, designat kläder och, hör och häpna, släppt en hel platta med eurodance-musik i slutet av 90-talet. Hon hade då hits med låtar som Hello hey och Rocksteady love.

Annons

Tomas Brolin och Björn Borg

Fotbollsspelaren Tomas Brolin och tennisspelaren Björn Borg har båda haft lysande karriärer som idrottsstjärnor. Efter sin fotbollskarriär så har Brolin bland annat deltagit i svenska underhållningsprogram och drivit restaurang. Björn Borg har varit involverad i olika egna företag. Något som de båda stjärnorna har gemensamt är en musikkarriär i popgruppen Friends in Need, detta tillsammans med Dr Alban och Mattias Frisk. Gruppens karriär, i slutet av 90-talet, var dock kort och bestod enbart av låtsläppet Alla vi.

Björn Ranelid

Författaren Björn Ranelid är känd för svenska folket som kulturpersonlighet. Under åren som författare har han fått motta ett antal priser och utmärkelser. På senare år har Björn Ranelid också testat en ny bana i sin karriär, nämligen att syssla med musik. 2012 medverkade han i Melodifestivalen tillsammans med Sara Li och de framförde låten Mirakel. 2018 gjorde Ranelid en ny satsning på musiken när han medverkade i hiphop-låten KOKO tillsammans med rapartisten Habib ”Habz” Nafar. Om Ranelid kommer att medverka i fler låtar i framtiden återstår att se.

Annons

Katrin Zytomierska och Bingo Rimér

Entreprenören Katrin Zytomierska och fotografen Bingo Rimér delar många saker – bland annat många år tillsammans i ett förhållande, två barn och podcasten Relationspodden. 2019, i samband med en av deras poddturnéer, bestämde sig det före detta paret också för att släppa låten Vi går tillsammans. Låten blev aldrig någon hit och det verkar inte smidas nya planer för någon låt.

Pernilla Wiberg

Pernilla Wiberg är mest känd som utförsåkerska och var under 90-talet en av de främsta alpina skidåkarna med fullt av priser på prishyllan. Förutom sin skidkarriär har hon bland annat varit expertkommentator för SVT och drivit hotell. 1991 släppte också skiddrottningen låten Privilege, vilket verkar bli hennes både första och sista låt.

Annons

Izabella Scorupco

Izabella Scorupco är absolut mest känd för sin modellkarriär och som Bondbrud. Hon har också medverkat i många andra filmer. Något som lika många kanske inte förknippar Izabella med är en musikkarriär. I början av 90-talet släppte hon albumet Iza som mestadels består av covers. Sedan trettio år tillbaka har det det dock varit tyst på musikfronten från artisten.

Annons