Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Här är hjältinnan som ska bekämpa sexuella trakasserier

25 jan, 2018 
AvHanna Carlsson
Efter #metoo införs nu nya riktlinjer i Hollywood som ska bekämpa sexuella trakasserier på filminspelningar. Första filmen att anta dem? "Wonder Woman 2".
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

För att bekämpa de sexuella trakasserierna och övergreppen som uppmärksammats genom metoo har nu Hollywood reagerat. I fredags tillkännagav Producent Guild of America att de nu kommer genomföra nya riktlinjer för att bekämpa sexuella trakasserier. Dagen därpå rapporterade PGA att Wonder Woman 2 kommer att bli den första filmen att anta dem.

Läs också: Konstnären vänder på könsrollerna i gammal sexistisk reklam

De nya riktlinjerna innefattar att alla produktioner överensstämmer med federala och statliga lagar om trakasserier, erbjuder personlig utbildning i hur man förebygger sexuella trakasserier med skådespelarna och alla i produktionen samt erbjuder stöd till de som rapporterar eventuella trakasserier.

Medan det verkligen är passande att anta riktlinjerna för en film som Wonder Woman 2, där starka kvinnor är i fokus, har filmen hamnat i blåsväder just runt ämnet. I november anklagades Wonder Woman producenten Brett Ratner för sexuella trakasserier och övergrepp av sex kvinnor. Medan Brett har förnekat alla påståenden hotade stjärnan Gal Gadot att inte komma tillbaka till uppföljaren om Brett skulle ha något med produktionen att göra. Något som resulterade i att Brett valde att lämna alla Warner Brothers relaterade aktiviteter.

Läs också: Oprah Winfreys Metoo-tal fick stående ovationer: ”En ny dag väntar i horisonten”

Eftersom medlemskap i PGA är frivilligt är de nya riktlinjerna för sexuella trakasserier bara rekommendationer. Men det är en bra start för filmvärlden och förhoppningsvis kommer andra filmer följa i Wonder Woman 2:s fotspår.

Källa: Teen Vogue

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Annons