Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Frågan Alicia Vikander vill slippa få: "Det borde vara självklart"

10 mar, 2018 
AvJohanna Lejon
Alicia Vikander spelar Lara Croft i nya "Tomb Raider".
Alicia Vikander är just nu aktuell i storfilmen "Tomb Raider", där hon spelar huvudrollen Lara Croft. Men hon har tröttnat på frågor om hur det är att spela en "stark kvinnoroll".
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Nästa vecka, den 16 mars, har filmen Tomb Raider, i vilken Alicia Vikander spelar huvudrollen, premiär. Rollen som Lara Croft är en av Alicias största någonsin och i och med filmen har Alicia Vikander varit på en stor pr-turné – över hela världen. Alicia Vikander är van att göra intervjuer och vi som träffat henne kan vittna om hur otroligt trevlig och tillmötesgående hon är. Men det finns en fråga hon är trött på – med rätta. Frågan om hur det är att spela en ”stark kvinnoroll”.

Läs också: Alicia Vikander om #MeToo: ”Kände mig äcklad”

För Veckorevyn berättar Alicia Vikander mer.

– Vi behöver fler berättelser av kvinnor och att kvinnor ska inta fler viktiga positioner i vår bransch. Det är ledsamt att vi kvinnor fortfarande, än i dag, behöver kämpa så hårt för att få fler möjligheter. Det är väldigt frustrerande att få frågor som ”hur känns det att spela en så stark kvinnoroll?”, det borde inte ens vara en fråga längre. Det borde vara helt självklart att det finns starka kvinnliga karaktärer, på samma sätt som det finns starka manliga karaktärer, säger hon till Veckorevyn.

Läs också: Alicia Vikander avslöjar sin svenska beautyhemlighet: ”En livräddare”

Foto IBL

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Annons